Miért ilyen lassú a számítógép?
A számítógépen nagyon lassú a böngésző, a proci kihasználtsága is 100%.
Régóta nem használtam a gépet.
Újra lett telepítve és ilyen lassú.
De egy elég régi gépről van szó.
Win 7 van rajta.
Miért lett ilyen lassú?
1000+1 oka lehet.
WinAero Tweakert szedd le, és tanuld ki a windows hülyeségeit, aztán szépen iktasd ki vele ami nem kell a rendszerből.
Mozilla, Firefox, Edge, Explorer, Opera, Safari, mega többi kereskedelmi kaki böngésző mehet a kukába!
Csak Brave browsert használj.
Túlterhelt.
Sokan otthonról dolgoznak és szinte minden iskolás így kapja és küldi vissza a leckéjét.
"Túlterhelt. Sokan otthonról dolgoznak"
Szerinted emiatt 100% a CPU terhelése? :)
Megnéztem, és a perfom. exe használja a legjobban.
Frissíteni sem lehet a windows t, mert a windows update hibakódot ír ki a keresés közben:
8007000E
dcomcnfg -t ird be a futtatásba, a lejövő konzolon kapcsold ki a nem használt szolgáltatásokat, aminek utána tudsz nézni, hogy mi mit csinál, de a magyarázó résznél is van egy rövid leírás róluk.
A perform.exe pl: (kiguglizva) a windows valós idejű hazsnálati élményét irányítja (azaz a csicsát) magyarul a menük animációját, elhalványulást stb hülyeségeket.
Szóval ezesetben simán bemsza sajátgép, tulajdonságokba, megkeresed a rendszer tulajdonságait, aztán a megjelenő ablakon a speciális fülön rámész, arra a részre, hogy teljesítmény, ott lesz egy téglalap alakú gomb amin az van, hogy beállítások, erre rányomsz, majd a megjelenő ablakon a vizuális hatások fülön kiválasztod a lehetőségek közül a "legjobb teljesítmény" opciót. (pipa, vagy pont).
Leokézod, és egy fokkal jobb lesz.
Leírni az összes beállítást nem tudom neked, mert erről külön blogok vannak a neten, pl a dirtywindows nevű magyar blog is ilyen.
Én is amikor új installt nyomok, 3-4 órán keresztül böngészgetem a beállításokat, meg hogy mi micsoda, és kapcsolgatom kia sok hülyeséget.
Ez van sajnos, ez egy ilyen kupac szemét lett a 25 év alatt, amióta az első sor kódját leírták...
De legalább itt van mit beállítani, vannak menük, van registry..
Egy linux/androidnál, csak "programozással" lehet átmókolni a dolgokat modulonként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!