MindigTv - újrahangolás után az LCD TV csak 32 digitális adót talált, pedig előtte még 90valamennyi volt (a legtöbb amúgy kódolt volt, de a listában benne voltak). És ezt a 32-t is most nem sorrendben adta ki.28 után a 35 jön. Mit rontottam el?
Szerintem nem rontottál el semmit. A Mindig TV Extra esetében technológiaváltás zajlik, a korábbi DVB-T szabványról első lépésben DVB-T2 szabványra állnak át, majd a tömörítés is meg fog változni H264-ről H265-re.
A tévéd valószínűleg régebbi típus és nem tudja a DVB-T2-t, így két multiplexszel kevesebbet tudsz nézni. Legkésőbb szeptember után már csak az A és a B multiplex marad DVB-T rendszerben, amin az állami csatornák érhetők el a régebbi DVB-T rendszer vételére alkalmas készülékekkel (tévék, set-top-boxok). A többi ingyenes csatorna vétele egyelőre bizonytalan, az is lehet, hogy DVB-T2-ben lesznek kódolatlanul elérhetők, de az is lehet, hogy az ingyenes kínálat részét ősztől már csak az állami tévék és az esetleges helyi tévék képezik majd.
Ha van Mindig TV Extra előfizetésed elvileg már meg kellett volna kapnod ingyenesen, de csak használatra, szóval az előfizetés megszűnése esetén vissza kell adni.
A Mindig TV ingyenes csomagja marad DVB-T, így az állami tévék a jelenlegi tervek szerint még legalább 10 évig DVB-T rendszerben fognak sugározni, így azokat a jövőben is tudod fogni.
Szerintem érdemes kivárni a szeptembert, hogy mi lesz a vége a dolognak, marad-e a másik 6 csatorna is kódolatlan valamilyen formában és akkor beruházni esetlegesen új eszközre, ha igen, de azok DVB-T2-ben fognak sugározni.
Nem..
Vagy 3 hónapja a MindigTV info csatornáján információ jelent meg az átállásról.
És egy szöveg: Ha csak a hangot hallod, akkor a te TV-d nem alkalmas az új rendszerre.
Felhívtam a megadott telefonszámot, megadtam adataimat és kb. 3 hetre kaptam egy SetTop boxot, ingyen és bérmentve, azóta azt tudom használni és minden fizetett csatornám megvan.
Mindig TV alapcsomag..
Van minden szobában műholdvevő is, csak az OzonTv miatt fizettem elő, családtagnak kellett..
Amúgy van 2 tuneres műholdvevőm is (SAT+földi), azzal jött az új kódolás, de csak egy kártyahely van benne, ezért nem választottam azt az utat.
HEVC vagy H265 jelzéssel illetik az új kódólást hardveresen tudó készülékeket.
A jövőben úgy tudom az ingyenes csatornák jönnek régi kódolással is talán az A multiplexen, a többi nem ott fog jönni (ma még nem végleges az átállás, nincs befejezve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!