Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mivel tudnám megtisztítani a...

Mivel tudnám megtisztítani a távirányító berozsdásodott érintkezőit? Hiába cseréltem elemet, nem működik.

Figyelt kérdés

2020. márc. 20. 14:01
 1/9 Mr. V. ***** válasza:
Tűreszelő, vagy ha az nincs, akkor gyémántos körömreszelő. A lényeg, hogy a barna rozsdán fényes fémszín is látszódjon, ami majd az elemmel érintkezik.
2020. márc. 20. 15:35
 2/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Leginkább lényeges a végének fémtisztára csiszolása, ahol az elemmel érintkezik, már amennyiben feltételezzük, hogy odáig vezet, azaz nem rohadt még szét tőben is.

Meg amit le tudsz szedni róla, végül valamilyen (nem növényi) olaj / zsír / spray kenőanyaggal visszafogni a további korróziót.

2020. márc. 20. 15:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Én is csiszolásra gondoltam, csak nem tudom, hogy annál a picike spirálnál ezt hogyan tudom kivitelezni, de megpróbálom, köszönöm!
2020. márc. 20. 15:54
 4/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Néha egy csavarhúzóval megkapirgálva is már működik, persze célszerű minél alaposabb munkát végezni.

Polírpapír, csiszolópapír stb. is szóba jöhet.

2020. márc. 20. 16:20
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, piszkálgatom, mintha már kezdene magához térni.
2020. márc. 20. 16:28
 6/9 anonim ***** válasza:

280-as dörzspapír!

Én is azt szoktam használni.

2020. márc. 20. 18:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Dörzspapíroztam, már működik!
2020. márc. 20. 18:24
 8/9 anonim ***** válasza:

Ilyesmivel nem szoktam vacakolni, úgyis berozsdál már ahol fel lett csiszolva.

A rugó forrasztásnál melléforrasztok egy darab vékony sordrott réz vezetéket, azt rácsavarom a rugóra és kész is, 100% kontakt.

A másik verzió, a rugó végét felpucolni és megfuttatni forrasztó ónnal ha lehetséges.

De mindezekhez forrasztó felszerelés kell.

2020. márc. 20. 20:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezek nekem sajna nincsenek, de köszi!
2020. márc. 21. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!