Van egy LED tv cseréltem a tápegységben 47uf 200v Kondiról egy 47uf 250 v Kondira! De nem mükődik mi lehet a baj? Ja és szabad e cserélni 200v -Ról 250v - ra Kondit?
Figyelt kérdés
2020. márc. 13. 19:32
1/3 Mr. V. válasza:
Nagyobbra mindig szabad. A nagyobb csak drágább és méretben is nagyobb. Ha a fahrad értéke azonos, akkor lehet cserélni. A nagyobb fesz esetén csak a szigetelés több benne.
Elképzelhető, hogy nem csak az volt a hibás. Elkók nem púposak? Esetleg másik kondi? Opto biztosíték?
2/3 Ypszilon1980 válasza:
A nagy puffereket kellene kicserélni,meg a púposakat, ha vannak olyanok, esetleg azt amin látod, hogy olyan megviselt. Nagyobb feszültségűt tehetsz bele, az nem gond, csak kisebbez ne, a kapacitása egyezzen meg lehetőleg.
3/3 Szervizmérnök úr válasza:
Ennek így semmi értelme.
Megírhatod precízen, műszaki emberhez méltó módon, hogy pontosan milyen TV, milyen panel, melyik kondenzátor, milyen hibajelenség.
Akkor hátha eszembe jut, hogy találkoztam-e hasonlóval a praxisban (szervizben).
Az sem biztos, de egyébként nem vagyok hajlandó további találgatásokba menni, így látatlanban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!