Van egy tv-m es az egyik kondi púpos eredeti kondi 47uf 200v és ez helyére betehetek e egy 47uf 160v kondit?
Csak akkor, ha 150 V-nál többet nem mérsz rajta.
Mérés nélkül, vaktában nem tenném be. Mert tudom, hogy milyen szépen el tud durranni, az ember szemét is kilőheti.
Ez nem méricskélés kérdése, ma semmit nem terveznek túl.
Oda 200Vos kell és szerintem abból van ott még 1.
Mindkettőt cserélni kell...
# 3
Most vitatkozni akarsz, hogy ki látott több mázsa TV-t belülről?
A tapasztalatlanság beszél belőled.
Te a tápkondijára gondolsz úgy látom. Hol láttál még olyan tévét, amelyben 2db 200Voltos elkó van, mert kapcsolóval választod ki a 110Voltos üzemet.
Nem egy régi pc tápról beszélünk.
Azt se írta milyen tévé, lehet CRT és a sorvégtáp szűrő kondija...
Mármint LED-es LCD, ahol lehet ilyen a LED-driver áramkörében, jellemzően.
Akkor is ugyanaz a helyzet.
Mindamellett a fentit csak azért említettem, hogy szükséghelyzetben lehetne így trükközni, de LED-drivernél nem ajánlanám, még akkor sem, ha üzem közben kevesebbre áll be a feszültség.
Azt ugyanis áramgenerátorosan szabályozza, szükség szerint beállítva a feszültséget. De amikor a LED-sorban szakadás áll elő (ami nem ritka hiba), vagy nincs rádugva a csatlakozó, a feszültség kiakad maximumra és a kondi eldurran.
Ezért nem éri meg, tönkremehet a driver áramköre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!