Segitséget szeretnék kérni, hogy a következö házimozi javitható e? SONY STR DE 875 rádios erősitő rádioja nem talál adot csak búg ez egyik naprol a másikra keletkezett a hiba
Véletlenül nem a szokásos FM fehérzajt nevezed búgásnak? Ezek nem nagyon szoktak búgni.
Fehérzaj meg lehet attól is, hogy nem kap rendes antennajelet.
A Standby Board nevű panelon kellene megnézni a C872 és C871 kondenzátorokat, hátha kinyíródott valamelyik.
Ezek játszanak szerepet +24V tápfeszültségben (egy elég hülyén kitalált kétszerező kapcsolásban), amiből az IC1061 stabilizátor csinál +12 V-ot a tuner részére.
Ha ez a táp szűretlen, akkor 50 Hz búgás juthat a tunerre. Még csak nem is 100 Hz, mint egy normális, kétutas egyenirányítónál, mert ezt úgy elcseszte a tervezője.
Máskor nem szokott itt gond lenni a Tanyás linkekkel, csak most van benne egy vessző is. Így jó elvileg:
www.elektrotanya.com/sony_str-de875,de975.pdf/download.html
Köszi a gyors választ holnap megnézem :
és ha a kondi hibás ez milyen összegbe kerülne érdemes kicserélni vagy vegyek rádio tunert inkább?
"Máskor nem szokott itt gond lenni a Tanyás linkekkel"
Néha csinálnak belőle gondot... :-/
köszi a segitséget
meg lett a hiba és kilett javitva.
de nem értem kicsit fura ,hogy elengedte a forrasztás az egyik kondenzátor lábait és mindkettöt és kiesett a kondenzátor visszaforrasztottam és a hiba megszünt üzemel rendessen mosmár.
másra nem tudok gondolni mint arra hogy költöztünk és jol bedobozoltam még ki is tömtem adobozt nehogy sérüljön de ugylátszik a költöztető nem törödik ilyenekkel szerintem vagy lecsuszott a doboz vagy fejjel lefelé rakták be mert másképp hogy tud ki esni a kondenzátor ha el is engedi a forrasztás akkor is a helyén marad .
csak szerencse hogy nem lett belöle nagyobb gond mikor bekapcsoltam és nem értetett össze semmit ugy volt a penelon hogy másik alkatrészhez nem ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!