Hogy szóljon tisztán a hangrendszerem?
Sziasztok!
Egy onkyo tx-sr507 és egy pár AR18 hangfal van a birtokomban, és nem szólnak tisztán aux kimenetről (se telefon, se laptop). Nagyon dilettans vagyok a temahoz, ezert semmit nem allitgattam az erősítőn (kiveve, hogy 4 ohm-os legyen a speaker).Lenne esetleg egy pár tippetek, hogy tudnám szépen megszolaltatni a rendszert?
Előre is köszi!
Auxiliary input soha nem kimenet, hanem bemenet.
Más jelforrásról sem jó?
Nem hibás véletlenül valamelyik, mit értesz azon, hogy nem tiszta?
Na igen, mi az hogy nem szól tisztán? Az átvitellel van gond, vagy zajos esetleg brummos a hang?
Olyan jelforrással és vezetékkel kell kipróbálni ami más erősítővel jól szól, ha azzal sem jó, lehet rossz az erősítőd is.
huhh, teljesen jogos, bemenet. nos most sajnos nincs elérhető közelségben, de holnap megnézem a HDMI-t illetve a rádiót, hogy szól. Sajnos nem emlékszem pontosan.
A nem tiszta alatt ilyen faramucin megfogalmazva azt értem, hogy olyan mintha ilyen "fátyolos" / "tompa" lenne a hang. A mélyek egészen a helyükön a magasak nem, a basszus megint oké.
Kipróbáltam másik erősítőt a vezetékkel/telefonnal és teljesen szépen szólt.
Elképzelhető hogy a hangfal a ludas? 25 éves ugyebár...
Hangfal is lehet ludas, például a magassugárzó megsült, megszakadt.
Az az Acoustic Research elég régi hangfal, de ettől nem rossz, viszont lehet már vele probléma. Leggyakoribb a magassugárzó, de lehet hiba a hangváltóban is, de erre jóval kisebb az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!