Ha TV nézés közben kímélni szeretném a szemeim valóban a meleg színárnyalat a hasznos?
Telónál PC-nél nem a szemet védik a melegebb képernyő színhőmérséklettel, hanem az agyat. Elméletileg az agyat negatívan stimulálja ha este hidegebb képernyővel mobilozol, így nyugtalanabbul alszol majd és idegesebb leszel stb...
Viszont már olvasni arról is hogy ez pont nem igaz.
Szerintem az esetek többségében a szem visszajelez, ha nem jó valami: könnyezés, égő szem érzése jelentkezhet például, nem is feltétlenül aznap, hanem másnapra.
Ilyenkor lehet próbálkozni a fényerő csökkentésével. Természetesen nem a brigthness (feketeszint) értékére gondolok.
azzal kíméled a legjobban ha világos van a szobában ahol tv-zel.
a koromsötét szobában egy világító tv nagyon irritáló tud lenni.
# 5
Már akit irritál, én inkább lejjebb veszem a kontrasztot (plazma TV-nél ez a módja a vakítás csökkentésének), de a moziélményt nem tenném tönkre, világos helyiséggel. Engem meg pont az irritál.
Tény, hogy égeti a szemem, de csak akkor, ha túl erősre van állítva a kontraszt (fehérszint). Vagyis ez egy megoldható probléma.
LCD-nél értelemszerűen a háttérvilágítás intenzitásával lehet játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!