Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Van lehetőség a TV távirányító...

Van lehetőség a TV távirányító gombjainak letiltására?

Figyelt kérdés

Egy hozzátartozó Alzheimeres, sajnos elnyomja a távirányítót folyamatosan. Van egy set top box és a TV, tehát két távirányító van. Úgy nyomja el mindig, hogy a bemeneti jelet állítja el a HDMI kábelről és így nem tud TV-zni.

Milyen lehetőséget látnátok erre? Akár egy távirányító, vagy valamilyen beállítás, hogy ne tudja elállítani a TV-t?

2020. febr. 10. 19:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Nincs sajnos rá lehetőség. Hasonló esetben én egy sniccerrel szintbe vágtam azt a gombot amit nem akartam hogy megnyomjon az idős, beteg ügyfél. Adott esetben gyufaszállal még meg lehetett nyomni. Nyilván nem szolgáltatól bérelt és nem garis készülék volt, hanem mi adtuk neki.
2020. febr. 10. 20:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a távirányítót szétszeded és a megfelelő gombok kontaktjait leragasztod szigetelőszalaggal.
2020. febr. 10. 22:04
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Vannak olyan TV-k, aminél szervizmenüben tiltható a bemenet, vagy lehet hotelmódra is állítani, típusfüggő.

Lehet rendelni Kínából (is) tanítható távszabályzókat, amin csak néhány gomb van, létezik nagygombos fajta is, időseknek.

Noha amúgy mindegy lenne, ha már gombonként tanítható, azt úgy szabod testre, ahogy akarod, bármennyi gombja van.

Viszont lehetnek olyan gondok némelyik DVB-T boxnál, hogy nem is tulaj hibája, hanem átfedés van a parancsok között, és a box parancsa elnyomja a TV-t.

LG LCD-vel volt ilyen probléma még régen, de volt rá egy áthidaló megoldásom is.

2020. febr. 10. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!