Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A dvb 2 adásokat fogja a régi Tv?

A dvb 2 adásokat fogja a régi Tv?

Figyelt kérdés
Conax cam a felelős vagy maga a Tv a vételért?

2020. febr. 10. 17:58
 1/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:

A kártya a kódolt műsorok titkosításának feloldásához szükséges.

DVB-T2 a moduláció fajtája, azaz DVB-T2 demodulátort kell tartalmaznia a vevőnek. Akár box vagy TV.

Ez egy hardveres tulajdonság, ma már a készülék processzorán belül szokott lenni.

Gondolom, ebből sejted. Boxot köthetsz rá vagy másik TV kell.

Voltak régebben olyan igények például, amikor számítógépes DVB-T tunerhez szeretett volna valaki csodaprogramot, amitől az DVB-C lesz. Ilyen sincs nyilván.

2020. febr. 10. 18:08
 2/6 A kérdező kommentje:
Vagyis a régi tévé kuka...vagy kell egy box...hát ez eléggé gáz...bosszantó szerintem :(
2020. febr. 10. 20:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem olyan nagy gáz az. Én sem dobom ki a régi tévém, amíg működik. Set top box kell hozzá, nem probléma ez.
2020. febr. 10. 23:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen én is ezt mondtam...vagyis másodikként...csak az a bibi, hogy plusz fogyasztás...meg ugyebár kikapcs bekapcs, és nem beszélve arról, hogy a tv menüje sokkal kezelhetőbb mint a set-top-box-é...igaz olcsóbb mint új tv-t venni ami tudja venni a dvb-t2...bár boxot is újat kell venni...azért jó kis lehúzás :( igaz fejlődik a technika...igaz ha csak az ingyenes csatornákat nézi az ember akkor nem kell cserélni...vajon miért?
2020. febr. 11. 19:36
 5/6 anonim ***** válasza:
A boxot általában nem "megveszed", hanem "kölcsönbe kapod" a szolgáltatótól. Ha lemondod az előfizetést, vissza kell adnod, mert az ő tulajdonuk. Egyébként, ha felvétel opciót is kérsz, onnantól lehet rögzíteni, előre-hátra kergetni a műsorokat, kihagyni a reklámokat. Szóval, nem olyan rossz ez.
2020. febr. 11. 19:59
 6/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Az ingyenes MinDigTV-re nagyon sokan beálltak a kispénzű emberek közül is, akiknél még képcsöves TV-k is mennek szép számmal.

Velük is most hirtelen új boxot vásároltatni elég nagy kiszúrás lenne és felháborodásokat is generálna. Plusz még azok sem örülnének a tortúrának, akiknél nem a doboz ára a fő szempont.

De nem is szükséges, mert a műsorbővítés megoldható egyelőre így, az előfizetőknek pedig könnyen adnak "ingyen" boxokat, mert az megtérül úgyis a szolgáltatónak, hiszen visszafizetik az ügyfelek.

Egyébként szakmai oldalról ezt már évek óta tudtuk, hogy a DVB-T2 átállás ilyen módon lesz megoldva, részlegesen.

2020. febr. 11. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!