Ha a pc-be veszek egy olyan Bluetooth egységet (pontosan nem tudom mi a neve), akkor rá tudok csatlakozni telefonnal?
A PC-hez való BT-adapterek alapesetben billentyűzet, nyomtató, külső hangszóró stb. működtetésére való transmitter, illetve telefonhoz fájlátvitelt is biztosíthat.
De van olyan BT-adapter is, ami USB-ről csak 5V tápot vesz és van rajta Jack audio kimenet, amit a PC vonalbemenetére lehet kötni (receiver).
Ezekből van olyan is, ami kétféle üzemmódra is alkalmas, de nem egyszerre.
Még egy érdekes állatfaj, ami a telefonról jövő BT-hangot MP3-ként szimulálja.
Az ember bedugja az autórádióba és a "hülye" azt hiszi, hogy egy pendrive-ot lát, amiről elkezdi lejátszani az MP3 fájlt. Közben meg a telefonról jön a hang.
Tehát ha jól értem akkor lehetséges?
Ahogy végig gondoltam hardveres akadályát nem csak szoftverest láttam.
Esetleg ha valóban lehetséges tudnál linkelni egy olyan fajtát amivel működik?
Például:
Tehát itt lényeges, hogy a számítógép 3,5 mm Jack vonalbemenetére kell küldeni a létrejövő analóg hangot a Windows onnan tudja ismét digitalizálni. Utána a hangszórón már ismét analóg lesz.
Vagyis többszörös konverzió, ami a minőséget nem segíti elő.
Amikor az analóg hangot egy erősítő (vagy aktív hangszóró) analóg bemenetére kötjük, egyszerűbb a helyzet, nincs ennyi konverzió.
Lényegileg alábbi is hasonló, csak ez kis akkut is tartalmaz, ami micro USB-n keresztül tölthető, illetve mikrofont is a telefonáláshoz:
hát ha iPhoneod van akkor airplay program kell a laptopra
ha telepítetted a laptopra akkor a telefon airplay eszközként fel fogja ismerni és áttolhatod a zenét, vagy akár a telefon képét is a laptopra
ezért jó iphoneosnak lenni! :)
pl az AirServer progi egész jó!
Köszönöm a válaszokat!
Nem az volt a lényeg hogy gépről hallgassam a zenét. Hanem hogy bluetoothal tudják váltani mintha egy Jbl hangszóró lenne.
Egyébként YouTube musicot használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!