Olyan falon van a tv, amit folyamatosan ér a délelőtti napfény és felmelegszik. El kellene onnan tenni?

Figyelt kérdés
2020. febr. 1. 08:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

Külföldi oldalakon azt írják, hogy szabadtérben az UV sugárzás árthat az LCD-nek, de szobában az ablaküveg az UV-t már kellően megfogja, csak nyitott ablaknál ne legyen.

Másik az IR, azaz hősugarak, amitől túlzottan átforrósodhat, ez ellen hőtükröt, vagyis visszaverő fóliát ajánlanak, ami elegendő védelmet nyújt.

2020. febr. 1. 10:10
 12/18 A kérdező kommentje:

Megnéztem a hőtükör fóliát, ez lesz a megoldás, ezzel fogom letakarni :)

nagyon köszönöm a tippet!

2020. febr. 1. 10:17
 13/18 anonim ***** válasza:
a
2020. febr. 1. 10:21
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

tűző napsütés semminek nem jó.

a letakarást - árnyékolást - úgy csináld, hogy a levegő tudjon mozogni a tv körül, mert ha nem tud lehülni akkor meg attól fog elromlani

2020. febr. 1. 10:23
 15/18 A kérdező kommentje:
Rendben, ügyelek rá, köszönöm :)
2020. febr. 1. 10:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem függöny van a tv előtt. Jól is néz ki és kisebb mozi élményt is ad a széthúzott függöny. És ritkán nézem, szóval nem megy egész nap. De ha menne egész nap, máshova raknám, ahol a fények megfelelőek. Vagy spanyol falat állítanék a tv sarok köré.
2020. febr. 1. 10:26
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

"A sima ablaküveg: teljesen elnyeli az UV-B sugarakat, de nagyrészt átengedi az UV-A sugarak hosszabb hullámhosszait."

[link]

[link]

2020. febr. 1. 10:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Az én tévém ilyenkor télen telibe süti a lemenő nap kb egy órára, nem lesz meleg egyáltalán. A régimódi fénycsöves LCD, üzemkor kifejezetten forró, simán kifűti a 20 négyzetméteres szobát (radiátor le van tekerve nullára), már előre féltem szegény légkondit, lesz dolga. Nyáron messzire elkerüli a napfény.
2020. febr. 1. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!