Olyan falon van a tv, amit folyamatosan ér a délelőtti napfény és felmelegszik. El kellene onnan tenni?
Figyelt kérdés
2020. febr. 1. 08:23
11/18 anonim válasza:
Külföldi oldalakon azt írják, hogy szabadtérben az UV sugárzás árthat az LCD-nek, de szobában az ablaküveg az UV-t már kellően megfogja, csak nyitott ablaknál ne legyen.
Másik az IR, azaz hősugarak, amitől túlzottan átforrósodhat, ez ellen hőtükröt, vagyis visszaverő fóliát ajánlanak, ami elegendő védelmet nyújt.
12/18 A kérdező kommentje:
Megnéztem a hőtükör fóliát, ez lesz a megoldás, ezzel fogom letakarni :)
nagyon köszönöm a tippet!
2020. febr. 1. 10:17
14/18 anonim válasza:
tűző napsütés semminek nem jó.
a letakarást - árnyékolást - úgy csináld, hogy a levegő tudjon mozogni a tv körül, mert ha nem tud lehülni akkor meg attól fog elromlani
15/18 A kérdező kommentje:
Rendben, ügyelek rá, köszönöm :)
2020. febr. 1. 10:25
16/18 anonim válasza:
Nekem függöny van a tv előtt. Jól is néz ki és kisebb mozi élményt is ad a széthúzott függöny. És ritkán nézem, szóval nem megy egész nap. De ha menne egész nap, máshova raknám, ahol a fények megfelelőek. Vagy spanyol falat állítanék a tv sarok köré.
17/18 anonim válasza:
18/18 anonim válasza:
Az én tévém ilyenkor télen telibe süti a lemenő nap kb egy órára, nem lesz meleg egyáltalán. A régimódi fénycsöves LCD, üzemkor kifejezetten forró, simán kifűti a 20 négyzetméteres szobát (radiátor le van tekerve nullára), már előre féltem szegény légkondit, lesz dolga. Nyáron messzire elkerüli a napfény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!