Hol tudom beállítani hogy az alaplapomról működjön a monitorom? Mert a videókártyámon nincs vga dugasz.
Amikor beteszel egy videokártyát, a BIOS azt érzékelve letiltja az alaplapit, pl. azzal, hogy elveszi tőle a megosztott RAM-ot.
Ha ennek ellenére használni akarod, vissza kell adni neki shared RAM-ot, illetve az engedélyezés módját kiolvasni a PDF leírásból.
Ilyen módon mindkét eszköz működni fog.
Vagy kiveszed a kártyát, ha akarod.
Ez nem az elsődlegességről szól.
Elsődleges azt feltételezi, hogy van másodlagos is. De ez amúgy is mellékes, mert ha az elsődlegesre nem dugnak monitort, akkor úgyis a másodlagos aktiválódna, egyetlenként.
Itt az a gond, hogy letiltódik az alaplapi, onnan kezdve nem látja sem a BIOS / UEFI, ebből következően a Windows sem.
"Be tudtam állítani az alaplapi VGA-t, annak ellenére, hogy benn volt a kártya."
Ezt már leírtam a #2 válaszomban.
Nem gondoltam másra, csak azt fejtegettem, hogy összekevered a fogalmakat.
- Más fogalom a prioritás, elsőbbség.
- Más fogalom a letiltás, letiltódás.
Ha egyszer letiltódik valami, azt nincs jelen, így nem lehet sem elsődleges, sem másodlagos, hiszen nincs sehol (szoftveresen nem látszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!