Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 55-65 colos QLED TV? Ha csak...

55-65 colos QLED TV? Ha csak Full HD tartalmat nézek rajta?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ha vennék egy 55-65 colos 4K-s Samsung tv-t ami QLED akkor azon milyen lenne egy full hd film? Muszáj 4k-s tv-t vegyek mert a jelenlegi prémium tv-k amik qled-esek azok minimum 4k felbontással készülnek. 1920x1080 felbontásos filmeket/sorozatokat néznék rajta.. időnként nagyon ritkán 720p-s régebbi filmeket.. mit gondoltok? nem lenne pixeles? mert ugye maga a tv 4x annyi képpontbol áll mint egy full hd film, ilyenkor a többi képpontal mi van? vagy ezt át kell állitani tv-n belül hogy csak 1920x1080 képpontot jelenitsen meg?
2020. jan. 26. 21:27
 1/2 MancsWolf ***** válasza:
82%
Szerintem Tv függő, illetve milyen ķépjavító funkciók vannak benne. Nekem nem oled de 4K ( philips 49PUS7503) van. TV adásnál/Stream/külső meghajtó esetén szépen tud dolgozni az UHD felkonvertálás. Persze nem lesz 4K minőség de teljesen korrekt. Megjelenítőként használva ( pl pc), na ott borzalmas az 1920x1080 as asztal. Mint írtam ez philips és 49". De legegyszerűbb ha fogsz egy pendrive ot, rádobsz egy filmet, elmész egy MediaMarktba ott bedugod TV be és megnézed. Majdnem mindegyikben van rá lehetőség hogy kiállított kezuleken megtedd ezt.
2020. jan. 26. 21:55
 2/2 anonim ***** válasza:
54%

Nem kell állítani, a TV-k automatikusan "kinyújtják" teljes képernyőre.

PC-monitor módban mondjuk más a helyzet, 1:1 pixelkiosztásnál középen lesz csak kép, ha kinyújtod, akkor meg moslék, ez természetes.

Ha egy nagyobb képernyőt olyan távolságból nézel, ami elmossa a felméretezés hibáit, akkor kb. ugyanott vagy, minőséget tekintve.

2020. jan. 26. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!