Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért nem megy a mélynyomó?

Miért nem megy a mélynyomó?

Figyelt kérdés

Be kötöttem az autómba egy mélynyomót erősítővel, azonban nem működik. Az erősítőn sem a power, sem a protect led nem világít. +12 voltot kapott az akksiról, negatívot a kasztniról, az isora rákötöttem a remote szálat. A fejegységben van 4 stereo kimenet, az ugye felejtős, és van 3 RCA. Egy piros, egy fehér, és egy kék. Mindegyiket végig próbáltam, de semmi. A biztosítékok jók. Ahogy piszkáltam a remote szál hozzáért a +12V hoz, akkor egy rövid időre felvillant a power, de semmi nem történt.

Mi lehet a hiba? Hol hibáztam a bekötésben, hogy nem működik?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2020. jan. 15. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

Eszerint nem kap +12 V-ot a remote, talán nem jó helyre kötötted, illetve nem adja ki a fejegység.

Ha a próba kedvéért lekötöd és direktben adsz neki 12 V-ot, működnie kellene.

2020. jan. 15. 11:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha kihúzom az erősítőből a remote szálat akkor sem történik semmi.
2020. jan. 15. 11:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Persze, úgy nem is kell működnie, nem is azt írtam.

+12 V-ot kell kötnöd az erősítő remote pontjára, ha be akarod kapcsolni, ilyen egyszerű.

2020. jan. 15. 12:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja akkor félreértettem. Megpróbálom akkor úgy is, illetve megnézem, hogy nem e rossz helyre kötöttem a remoteot az isoban. Köszi.
2020. jan. 15. 13:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Megnéztem, jó helyen van a remote. De át is kötöttem a fázist, viszont úgy sem történt semmi.
2020. jan. 15. 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Fázis váltakozóáramon van, egyenáramnak csak polaritása van.

Azért ellentmondásos, mert egyszer már működött a bekapcsolás:

"Ahogy piszkáltam a remote szál hozzáért a +12V hoz, akkor egy rövid időre felvillant a power".

Akkor mi változott? Rá kellene mérni műszerrel vagy legalább próbalámpával ellenőrizni.

Az mondjuk nem feltétlenül egészséges, hogy a +12 V-ot visszaküldted a fejegységbe is, de azt sem mondhatom, hogy biztosan kárt okoz.

Az viszont biztos, ha az erősítő megkapja a tápot és a kapcsolófeszültséget is, akkor annak világítani kell és működni.

2020. jan. 15. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!