Elektroakusztikus gitárt ki kehet hangosítani úgy, hogy be dugom egy elektromos zongorába?
Hm...
Szóval találtál egy "lyukat" az elektromos zongorán.
Ez eddig jó.
De mi célból van ott?
Alapvető kérdés: az ott kijárat vagy bejárat??
Mert ha pl. fejhallgató kijárat, hogy hangtalanul leheseen gyakorolni, akkor nyilván nem működhet.
Mondjuk meg kéne nézni milyen piktogram van mellette!
Netán a gépkönyvét megnézni..
Adjak még magától értetődő tippet?
"Én úgy hallottam, hogy lehetséges "
Lehetséges. De nem minden hangszer alkamas rá.
"de itthon kipróbáltan és nem szólt, valamit rosszul csinálhattam?"
Nem tudom mit csináltál.
A zongora típusa?
Nem.
A gitár jack aljzata egy hangszedő kimenet. Jobb esetben van beépített DI-box (elem kell a gitárba, és van XLP kimenet is), akkor legalább nem kell azzal foglalkozni, hogy a hangszedő magában kevés egy bemenet meghajtásához.
A zongorán is találtál lukat, remek. Ez lehet a zengetőpedálé, a fejhallgató kimeneté, vagy a vonal szintű kimeneté. Egyiktől sem fog szólni a gitár a zongorán.
Némely típusnak van mikrofon bemenete (egyes Yamaha zongorák), ezzek elképzelhető, hogy működni fog.
Azzalé sem megy semmire. Ha nincs beépített DI-box a gitárban, a több száz kiloohm impedanciájú hangszedő véletlenül sem fog meghajtani egy kisimpedanciás mikrofonbemenetet, vagy egy 10 kiloohm impedanciájú aux bemenetet.
Teljes hangerőn valami halk hang lesz, erőteéjes zajjal, brummal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!