Technics SU-X955 Erősitő mi lehet a baja?
Az erősitő egy hangosabb zenehalgatás allkalmával kikapcsolt, kioldott a relé.
Azóta azt a hibatünetet produkálja, hogy a Ball fele folyamatossan kioldja a relét, egy adott hangerő után, -40db , -50db zenétől függően, de az alatt pedig hibátlanúl szól.
Ha a Balance jobb-ra van húzva teljesen, azon a felén tökéletessen üzemel maximum teljesitményen is.
Mi lehet a baj?
Biztosíték tipikus laikus butaság.
Ha kiolvadt volna, nem működne. Ráadásul legtöbb esetben, ha kiolvad, akkor már zárlatos valamelyik alkatrész és az új biztosíték is ki fog olvadni, hiába cserélik eszetlenül.
Érdekes, hogy több mázsa készülék javítása után én nem tudom benyögni ide a hibát, hiszen csak akkor tudnám, ha megvizsgáltam volna.
Ezekben van egy hangszóróvédő relé, melynek kapcsolótranzisztorát a végfok IC (SVI3204) közvetlenül vezérli.
Tehát azt lehet mondani, a végfok IC önmagában "dönti el", hogy hiba esetén lekapcsolja magáról a hangszórókat.
Akkor pedig, ha a tápellátás rendben van, nem sok más lehetőség adódik, talán károsodott maga az IC. Pontosabb behatároláshoz pedig vizsgálat kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!