Új tévén smart funkció használata után a sima tévéadás hangja nem jön vissza, mi lehet az oka?
Netflix, youtube, vagy bármilyen app tökéletesen működik, kép és hang is rendben van.
Ha kilépek az applikációból, tehát újra a settopbox jeléről érkező műsort nézném, a kép visszajön, a hang nem. Ha kapcsolgatok a különböző források között, majd visszlépek a settopbox hdmi-jére, akkor néha visszajön, de volt amikro már kikapcsoltam a tévét, áramtalanítottam is, és így lett újra hang, sőt olyan is volt, hogy ezt a műveletet többször is ismételtem és mégse lett jó.
Applikációkat/smart funkciókat használva mindig van hang, ott sosincs ilyen probléma.
Köszönöm, gondoltam arra, hogy a hdmi kábel a hibás, de egyrészt volt az is ide-oda bedugva (tehát meg volt mozgatva) és mindkét helyen produkálta ezt a hibát, másrészt ha folyamatosan a tévéadást nézem, közben nem megy el a hang, csak ha valami netes tartalmat nézek és onnan kilépek, vissza a tévéműsorhoz.
Ettől még van rá esély, hogy esetleg a hdmi kábel a rossz?
A HDMI-kábelben egy közös digitális adatfolyamban halad a kép és hang.
4 érpár csak azért van erre a célra, hogy ezáltal bővüljön az átvihető sávszélesség (pontosabban 1 órajel 3 adat).
Vannak olyan hibák, amikor valamelyik érpár nem működik, akár a bemenet végleges károsodása miatt is, de akkor nem ilyen problémát tapasztalsz:
Semmit nem látsz és hallasz, vagy csak alacsony felbontású képet visz át. Utóbbinál van hang is, ha jól rémlik.
De ez lehet néha a set top box problémája is, mivel visszatéréskor újrafelismerés történik, újrakapcsolódás, ami a DDC érpáron kétirányú "egyeztetés" eredménye / feltétele.
Pontosan milyen box, milyen TV?
A tévé Hyundai flr39ts472 smart.
A box Motorola, inviteles, többet nem tudok róla. (egyébként ezer éves és eddig egy öreg képcsöves tévére volt kötve scart-tal)
Ilyen hibákat keresztpróbákkal lehet leginkább kiszűrni: másik TV / másik box.
Vannak, akik hasonló esetekben a szolgáltatónak bejelentetik hibaként, hogy oldják meg, illetve adjanak másik boxot, azután majd elválik. Az emberek néha olyan hibákat is bejelentenek, ami egyértelmű TV-hiba, mert annyira nem értenek hozzá.
Vagy fordítva: velem akarnak olyan TV-t javíttatni, ami nem is TV-hiba.
Köszönöm!
Egyik hangmentes alkalommal kipróbáltuk, hogy a szintén hdmi-vel csatlakoztatott xbox-on van-e hang. Volt.
Így most arra jutottunk, hogy megpróbálunk settopbox-ot cseréltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!