Milyen TV-t érdemes venni? HD Ready, FullHD, vagy UHD,4K?
HD-ready TV (1366x768 kijelzővel) manapság már csak kínai szarok vannak.
A neves cégek is gyárthatnának kiváló minőséget ebben a kategóriában, 32 collig még nem is lenne olyan fontos a nagyobb felbontás.
De ilyen kijelzőt már nem is gyárt az LG vagy Samsung, ha jól tudom, mert fontosabb nekik az UHD-t erőltetni.
"Én ilyenben régimódi vagyok, mindent szinkronizáltan nézek meg."
Vigyázz is szerintem, nehogy ragadjon rád valami angol! Pedig sokkal jobb az eredeti hangzás, mint a folyton ismétlődő magyar hangok, ami az eredeti élményt eltorzítja, sőt irritáló hangok is van közöttük.
De ne áltasd magad, pont a játékfüggőkre jellemző, hogy nem tudnak olvasni, valójában ezért nem szeretik a feliratos filmeket. Mert ezzel telt az életük, hogy könyveket soha nem láttak, csak zombiként bambultak a monitor előtt.
Igen, az UHD és a 4K ugyanaz! (3840 x 2160)
HD Ready-t (1366 x 768) ma már abszolút nem érdemes venni, mivel manapság már az FHD (1920 x 1080) sem luxus, és az sokkal jobb, ráadásul néhány éve már ki is lehet használni azt is!
Ha a kijelző felbontása nagyobb, mint az adás/tartalom felbontása, akkor kissé elmosódott lesz a kép, a tökéletesség érdekében vagy azonosnak kell lenniük, vagy pedig a kijelző felbontása legyen kisebb! Ha sima tévézéshez is használod, akkor is FHD, mert ekkora felbontásban mennek már a HD csatornák is, és szerencsére a sima csatornák képe is bőven jól látható, mert nincs akkora jelentőségű eltérés a felbontásban!
Na, a konzolokkal most megfogtál, mert eddig azt hittem, hogy bármelyik konzol felkonvertálja a játékokat a képernyő felbontására, de ezek szerint akkor nem, kell hozzá HDR funkció is (képjavító), és ha az Xbox 360 nem tudja a 4K-t, akkor mindenképp FHD legyen, az tutira megy neki! Nekem egy 80 centis (32") Samsung FHD smart tévém van, sógorom egyszer áthozta a PS4-et, és nagyon szépen ment, hiba nem volt a grafikában! Neki otthon 4K tévéje van, és azon is tökéletes a PS4 képe, az Xbox 360 csak pár évvel régebbi, tehát annak meg főleg tudnia kell az FHD-t!
Köszönöm a válaszokat!
#9 Szerintem Te az Xbox One-ra gondolsz, az jött ki a PS4-egy egyidőben. Az Xbox 360 egy sokkal régebbi konzol. 2005-ben jelent meg maximum 720p felbontásra képes. Ezt úgy ahogy még feltudja skálázni 1080p-re, de sajnos nem valami szép a végeredmény. Sajnos a legszebb képet egy HD Ready tévén tudja adni, de utána néztem, a és azokból a mostaniak már valóban gagyik sajnos.
Egyébként amiket írtál azokkal teljesen egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!