Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan tudom bekapcsolni a tv-t?

Hogyan tudom bekapcsolni a tv-t?

Figyelt kérdés
Van egy régi tévénk az oldalán a gombok nem működnek távirányító elveszett. Hogyan tudnánk bekapcsolni hogy a tanítható távirányítót beprogramozhassunk?
2019. nov. 27. 16:38
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztos vagy benne, hogy a TV bekapcsolható egyáltalán? Lehet hibás is (a készenléti LED nem bizonyít semmit).

Tanítható távszabályzó fogalma sem tiszta.

Azt nevezik tanításnak, amikor a régi távszabályzóról áttanítjuk a parancsokat az újba, azokat egymással szemben elhelyezve.

Másik az előprogramozott adatbázisának használata, amit a kódszámokkal is lehet programozni.

Harmadik dolog, hogy az automatikus keresésnél addig pörgetjük, míg kikapcsol a TV, csakhogy ugyanaz a parancs általában be is tudja kapcsolni a TV-t, ha az készenlétben figyel.

2019. nov. 27. 16:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként célszerű lenne közölni a TV típusát, hátha eszembe jutnak a típushibái, amikkel szervizben már találkoztam.
2019. nov. 27. 16:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Kódos tanításra gondoltam. De úgy tudom hogy ahoz be kell kapcsolni a tv-t.

Hétvégi házban van a tv kb 2 hónapja működöt még. Funai márkájú.

2019. nov. 27. 16:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az jó, Funai LCD TV-knek pont szokott lenni olyan hibája, hogy egyszer csak nem tudod bekapcsolni, de az csak javítással hárítható el. Nyilván nem 100 %, hogy itt is ez áll fenn.

Távszabályzóba kódot beütni, ahhoz nem kell a TV egyáltalán. Beírod, utána vagy jó vagy nem.

Csak a keresőmódhoz kell, amikor nem ismered a kódot és a távszabályzó végigpróbálja az összeset, míg reagál a TV.

Ez a reakció legtöbb esetben a kikapcsolás.

Csakhogy ugyanaz a parancs általában bekapcsolást is végez.

2019. nov. 27. 17:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát köszi szépen a választ.

Távirányítót jó tudni hogy így működik ez így egyszerűbb mint ahogy én csináltam eddig.

A tv meg Javításhoz már régi úgyhogy kuka.

2019. nov. 27. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!