SONY MDS JE510 Felvétel probléma. Miért nem vesz fel a készülék?
Üdvözletem mindenkinek.
Kaptam egy SONY MDS JE510 -es MiniDisc készüléket. A készülék a "műsoros" lemezt szépen lejátsza TOC -ot hamar beolvassa, stb. A felvételnél viszont az a gondom, hogy a vadiúj bontatlan lemezre sem vesz fel a készülék. A vonalbement helyesen kiválasztva, kivezérlés beállítva jól, az erősítőben hallaható a rögzteni kívánt zene amint a REC gombot megnyomom. Látszólag megy a felvétel a REC világít, időt számlál, stb. stb. Azonban amikor vissza akarom hallgatni a lemezt vagy BLANKDISC üzenetet ír ki, vagy ráélép a trackre, de nem szól és az órája is le van lassulva. Mi lehet a probléma? A lejátszás rendben van, gyönyörű hangja van, csak felvenni nem akar sehogysem:(
Lehet, hogy emissziószegény a lézer LED. Az íráshoz nagyobb intenzitás szükséges, talán emiatt nem sikerül a felvétel.
Viszont, mivel hibás lesz a lemez, a processzor kínlódik a beolvasással, belefagy.
Megjegyezném, ahogy ránézel, ez már akkor eldől.
Az érzékeltetés kedvéért, adott egy DVD-lejátszó, aminek olvasási nehézségei vannak. Szétszedem, belenézek:
- A lencse poros: lehet örülni, van remény.
- A lencse tisztán ragyog: lehet káromkodni, ez sem jött össze.
Lehet, hogy fejegységet kellene cserélni?
De nincs tapasztalatom ilyenekkel, sőt recorder típusokkal egyáltalán. Lejátszót vállaltam néhányat javításra, a maga idején.
LED-áramot is lehet állítani talán, de ez a másik, amivel meg egyáltalán nem kísérleteztem soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!