A kocsimban van egy pioneer mvh-190ubg típusú rádió. Le kellett hozzá szedni a pioneer ARC appot. A probléma, hogy amikor bedugom a telefont az usb-be, és megpróbálok lejátszani egy zenét, a telefonból szól. Spotify-on ugyan ez. Mi lehet a gond?
A gond csak egy kis félreértés. Ahogy az egyik oldalról másoltam:
"Sodródj az árral, legyél digitális. USB-n keresztül nemcsak a pendrive, hanem Android telefon is ráköthető. Ezután a fejegységen tudod vezérleni a telefonon tárolt számokat, sőt közben az akkut is tölti. Az Advanced Remote Control Applikáció (ARC) a Pioneer speciális távirányító alkalmazása, amely átalakítja a kompatibilis Android okostelefont egy érintőképernyős távirányítóvá, így lehetővé teszi, hogy kezeljük és könnyedén testre szabjuk a fejegység jellemzőit."
----
a telefonon tárolt számokat
----
Értsd: azokat a fájlokat, amit úgy lát, mintha a telefon egy pendrive lenne. Ezt mellesleg láthatod egy számítógépen is, hogy meg kell jelennie betűjeles adattárolóként.
De szerintem kár ezzel vesződni, pár dollár egy olyan kis Bluetooth adapter, ami pendrive-ot szimulálva pont becsapja az ilyen elavult készüléket, amiben nincs BT.
Az meg mondjuk mindent átvisz, Youtube stb., app nélkül. Telefont is kihangosítja, ha jól emlékszem.
Ezt így látatlanban nem tudom, talán a kezelési utasítás szól róla.
A kihangosítós fejegységeken szokott lenni egy apró lyuk, MIC felirattal, erről lehet felismerni általában.
Bár azt hihetnénk, hogy például Bluetooth kapcsolatnál a műszerfalra helyezett telefon mikrofonjába is beszélhetnénk, de én úgy láttam, hogy ez nem működik valami oknál fogva (BT szabvány?).
Nekem is van például olyan BT-adapterem, ami analóg L/R jelet állít elő erősítő részére, de azzal meg nem lehet telefonálni, mert a telefon mikrofonja letiltódik tőle és ennyi volt.
Olyan BT-adapterrel működik a kihangosítás, ami maga tartalmaz mikrofont, vagy a fejegység tartalmazza.
Utána jöhet a másik kellemetlenség, amikor fejegységbe épített mikrofon nem túl jól érzékeli a hangot, de azt én úgy oldottam meg, hogy kivezettem belőle és rákötöttem egy külső mikrofonra.
BT nincs benne sajnos. AUX bemenet van, viszont a telómon nincs jack, így csak átalakítóval tudnám használni, de akkor meg tölteni nem tudom.
Ezért érdekelne nagyon, hogy megoldható-e usb-n keresztül a zenelejátszás.
Az sincs rajta. így néz ki, plusz van CD bemenete is.
Úgy, hogy nem kell vezetékkel kínlódni, mert Bluetooth.
Amellett mikrofonja is van, kihangosít.
Töltés pedig független, ha akarod töltheted is, de ha fel van töltve a telefon, akkor adott a szabadság.
Azért az elég kellemes tud lenni, főleg rövid városi utaknál (gyakori be- és kiszállás), amikor a telefont még csak elő sem veszem a zsebből, de létrejön a BT-kapcsolat, indítom a zenét, fogadom a hívásokat.
Ha nem is ilyen eszközzel, ezeket csak nézegettem korábban.
(De van egyébként tartóm is a műszerfalon.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!