Mi lehet a hangrendszerrel?
Van egy Genius sw hf 6000 5.1 -em, és egyik naprol a másikra halkabb lett mint volt, ezért szétszedtem, és az alaplapon egy foltban égésnyom szerűség van.
Lehet hogy ezért lett halkabb, és lehet így tovább használni, mi lehet vele?
Kép:

Hihetetlen, hogy nálad mindig a céltárgy a leghomályosabb, de egy szétégett diódának néz ki.
Pontosabban az áramkör áttekintése / lekövetése után lehetne megállapítani, mi történt és miért.

Vannak konstrukciós hibák is, de én főleg TV-szervizzel foglalkozom, illetve régen volt rengeteg video, audio.
Ebből következően a szóban forgó szerkezet típushibáit nem ismerem, így csak vizsgálat alapján lehetne "diagnózist" felállítani.

Én azt a stab ic bemeneti nanós szűrőkondijának nézem. A pozíció számából kiderül. Ha C és utána van a szám akkor kondi, ha dióda akkor meg D.
Nézd meg hogy a bemenő láb és a közös vagy a kimenő láb és a közös között volt-e.
Ha a bemeneten, akkor cserélheted 220-330 nF-ra, ha meg a kimeneten akkor beleteszel egy százast. Természetesen a 8Voltos Ic be és kimenetét ellenőrizd egy multiméterrel.
Enélkül hajlamos lehet az IC gerjedésre, rávihet az előállított kimenő feszültségére tranzienseket.

Tegnap este azért tippeltem diódára (#3), mert baloldalt a dióda gyűrűjét (katód) véltem belelátni, de jobban meggondolva, ez bizonyára csak valami fáradt látomás lehetett.
Ha dióda lenne, az valószínűleg ugyanúgy nézne ki, mint a D7-D8 is, ami le van ültetve a panelra.
Az persze ismert minden szakmabeli számára, hogy a stab. IC-k lábainál lehet / szokásos a gerjedésgátló kapacitás elhelyezése, ezért arra is gondoltam tegnap, csak végül mégis a diódára tippeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!