Hogy vizsgáljam meg, hogy ép-e az SSD foglalatom?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Vettem egy Samsung 970 EVO SSD-t(M.2). Beletettem a laptopban a foglalatába. Rögzíteni nem rögzítettem, mert nem adtak hozzá csavart és azt még nem volt idő venni. A következő történt:

Bekapcsoltam a gépet. Kb. 1 másodpercig bootolt, majd egy "villanás" és újraindult. Másodszorra már bootolt rendesen. Ezután néztem a Boot menüt, ahol nem volt ott opcióként az SSD. Többször is újraindítottam, hátha megtalálja, de nem. A bootolás viszont sikeres volt. Az SSD-t kiszedtem, hogy megnézzem. Meleg volt, de nem forró. A csatlakozó részénél, ahol arany színű, ott viszont középen egy kicsit elszíneződött szürkére. Füst nem volt.

Kicsit utánaolvastam és láttam, hogy könnyen lehet, hogy a felismerés csomó szoftveres beállításon múlhat. Ezeket szeretném végigpróbálni, de előtte szeretnék meggyőződni arról, hogy az említett villanás véletlenül nem egy rövidzár eredménye. Első körben az SSD foglalat épségét szeretném ellenőrizni, de rövid utánaolvasással eddig ilyet nem találtam. Ha ez megvan, egy egyszerűbb módszert szeretnék arra, hogy az SSD-t megvizsgáljam, hogy rövidzáras-e. Itt gondoltam multiméterre, de nem tudom, hol van a táp és a föld rajta. Másik gondolat az volt, hogy egy random számítástechnikai boltban megnézetem. Laptopba nem szeretném visszadugni, amíg erről meg nem győződök. Visszaküldeni sem akarom egyelőre, mert ha csak szoftveres beállítás, akkor csak feleslegesen cserélek.

Gép: Lenovo Legion Y520-15IKBN (specifikáció szerint M.2-t támogatja, videót is néztem a beillesztéséről)

Op.rendszer: Windows 10

SSD: Samsung 970 EVO NVMe M.2 (itt még fontos megjegyezni, hogy netes áruházból "felbontott"-ként vettem, ami azt jelenti, hogy vagy visszaküldte valaki, vagy fényképek készítése miatt felnyitotta a bolt - de kifogástalan állapotúnak kell lennie. De azért benne van a pakliban, hogy emiatt kaptam rossz eszközt.)

Röviden még egyszer, amit tudni szeretnék:

1, SSD foglalat vizsgáló program

2, Hogyan nézzek rövidzárat az SSD-n?

3, Lehetett-e a "villanás" rövidzár védelem?

4, Bármilyen javaslat

Köszi mindenkinek a válaszokat előre is.

2019. okt. 22. 23:31
 1/1 anonim ***** válasza:
Szerviz.
2019. okt. 23. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!