Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Tompa az új mélynyomó. Mi...

Tompa az új mélynyomó. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Egy hete vásároltam egy 5.1-es házimozit (Logitech Z906). Korábban 2.1-et használtam (Logitech Z623). Egy picit el vagyok keseredve, mert a mélynyomó nagyobb teljesítményű lenne (130W helyett 165W), viszont nem érzem olyan erősnek a mélyet, mint ami a 2.1-ből szól. Szó szerint tompa, dübbenés helyett puffan egyet. Mi lehet az oka?

2019. okt. 16. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Az egyik lehetséges ok hogy "lefullad" a végfok, vagyis az ellenállása nem passzol az erősítőhöz. Kisebb mint kellene.
2019. okt. 16. 20:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elhelyezve ugyanott, ugyanúgy van?
2019. okt. 16. 21:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon lényeges az elhelyezés, összehasonlítás szempontjából pedig az hogy ugyanott van-e. Egyébként folyamatos terhelés mellett kb. a 165watt fele amit bír.

Más a hangkaraktere is a két eszköznek, találj neki megfelelő helyet, kísérletezz a hangkártya EQ-jával, aztán majd sikerül találni egy jobban tetsző hangzást.

2019. okt. 16. 21:12
 4/8 A kérdező kommentje:

Egymás mellett próbáltam mindkettőt. Némely mély hangokat megküldi ez is, de vannak olyan mélyek, amikor mintha berezonálna a Z906. Nem az a tiszta erős mély, hanem tompa, kissé 'éles' fület bántó hangot ad ki.

Olvastam, hogy járatni kell őket, hogy betörjön a gumipereme. Elképzelhető, hogy emiatt hallanám ezt?

2019. okt. 16. 22:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, hogy 75-95Hz közt nincs az a hatásvadász kiemelése, ami a kishifi kategóriára annyira jellemző. Igazából az a túlkeményített mély, amit azok tolnak. Normálisabb rendszer csak nagyobb hangerőn kezdi azt a tartományt megmutatni, mert a fül is akkor hallja meg jobban (Fletcher-Munson görbe). De akkor már mocorog a tüdő is rá, és inkább azt nevezném valódi mélynek. Aztán lehet, hogy a te esetedben nem erről van szó. Egy szinuszjeles összehasonlító teszt többet mondana.
2019. okt. 17. 05:11
 6/8 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Bejáratást várd meg, addig ne használd nagy hangerőn, változhat a hangja. Esetleg Crossfader poti nincs, amivel tudod állítani a frekvenciát?
2019. okt. 17. 12:31
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az előttem szólónak igaza van, be kell járatni addig ne vedd fel nagy hangerőre.
2019. okt. 17. 22:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Járattam folyamatosan egy hétig, én nem vettem észre változást. A vége az lett, hogy tovább adtam. Bebuktam rajta kettő ezret, de örültem, hogy megszabadítottam tőle. Zenére nem ajánlom senkinek, inkabb Z623 és Z625, ezeknek fényévekkel jobb (öblösebb) mélyhangja van szerintem. Filmnézésre viszont tökéletes.
2019. okt. 28. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!