Oled vagy Led tv-t vegyek?

Mármint oled vagy LCD nem ?
Ha játszol és sok az allokep akkor LCD ha filmet nézel akkor oled

Filmezésre OLED, játékra QLED. Abszolút OLED párti vagyok, de én nem játszom, és úgy tudom hogy bár az OLED beégési hajlamáról rengeteg az alaptalan városi legenda, de egyvalamire tényleg érzékeny, mégpedig arra ha monitornak használják. Ha csak TV-nek kellene egyértelmű választás lenne az OLED, de ha játszani is akarsz rajta így már nem merem javasolni.
De talán jön valaki akinek ebben is van tapasztalata.

Másik kérdéshez írtam. Minden stressz teszt és tapasztalat azt bizonyítja hogy a 7-es kategóriás LG TV-ket több 100 órás játék égeti be maximum, de inkább 1000 is lehet.
Tehát én pl játszok max 20-50 órákat egy játékkal, akkor fizikailag lehetetlen beégetni.
QLED-et kontrasztban odaveri.

Ja es azóta már van 8-as 9-es kategóriás TV is, javított szerkezettel, ami még tovább ellenáll.
Ha nem multizol 1000 órát ugyanazzal a kontrasztos HUD-al, akkor esélyelen a beégés.

"Másik kérdéshez írtam. Minden stressz teszt és tapasztalat azt bizonyítja hogy a 7-es kategóriás LG TV-ket több 100 órás játék égeti be maximum, de inkább 1000 is lehet."
Olyan 2-3000 óra a beégés ideje. Ez kábé annyit jelent hogy ha napi 4 órát nézed mondjuk az M1-et vagy az RTL-t akkor az évi 1200 óra, tehát2-3 év alatt meg lesz a beleégett logo a képernyő sarkában. Tényleg bámulatosan jó ez félmillióért???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!