Az OSX-nél miért van állandóan probléma a pendrive-okkal?
" A nyomdákat sem értem, hogy miért nem készülnek fel exFAT-ra,"
Minek? Az a pár ügyfél majd megoldja ahogy akarja.
" nem mindenki Windowst használ és NTFS-t. Nem lenne olyan nagy ügy, hogy exFAT-ot is tudjanak kezelni,"
Neked se lenne nagy ügy, mégse oldod meg.
én nem tudtam megoldani, pedig próbáltam
mondom direkt átformáztam, de mégse tudja felismerni
mivel nincs Windowsos gépem, ennél többet nem tudodm mit tudhatnék
Nagyon sok mindent tudnál még mellette tenni. Macbookot használok:
1.Pár dollárért vásárolhatsz NTFS fájlrendszert is kezelő programot így gond nélkül használhatod a mindennel kompatibilis NTFS formátumot.
2. Ha sajnálod rá a pénzt bootcam-el felraksz egy win10-et is az OSX mellé.
Mind a 2 megoldás megoldaná a problémád.
A disk utility csak egy frontend, a háttérben ugyanazok futnak, mintha mondjuk egy BSD-n csinálnád konzolon, csak így egyszerűbb.
De azért lehet ezzel élni :-) Készítsd elő Windows-on, és Mac-en csak másolgass rá, úgy szerintem nem lesz gondod. Vagy használj NTFS-t, de azt is egy Windows-on formázd meg, biztos, ami biztos (de mondom, én ilyet max. fordítva láttam, a Windows még csak particionálni sem tudta, megcsináltam Mac-en, aztán már a Win-en is látták).
Amúgy az exFAT nem igényel Windows-on speciális támogatást, nyilván nem Windows2000-et vagy XP-t kell használni, ami mondjuk tényleg nem tudja.
Érdekelne, hogy ha ugyanezt nem pendrive-on csinálod, hanem mondjuk egy külső merevlemezen, azzal is van-e ilyen gond.
Az is lehet, hogy nem nálad, hanem a túloldalon van probléma - ezt nyilván nem fogod tudni kideríteni, de ettől még simán lehet.
Milyen nyomda az, ahol egy Mac sincs, egyébként? :-) Mást kérdezek.. internet nincs náluk? Miért nem viszel egy linket, ahol elő van készítve minden, és csak le kell tölteni (valamilyen drive - ne icloud.. one/google drive, dropbox, mittudomén). Sokkal megbízhatóbb, ráadásul lehet, hogy be sem kell menni emiatt személyesen. 2019-ben tőlem ne várja senki, hogy vödörben hordom át a biteket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!