Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Autós erősítő negatívhelyén...

Szabó Tomii kérdése:

Autós erősítő negatívhelyén pozitív?

Figyelt kérdés
Takarítottam az autóm és leszedtem az erősítőt a hátsóülésről ami odáig tökéletesen működött.Megtörtént a takarítás kötném vissza az erősítőt a jel,negatív,pozitív kábeleket. bekapcsolom erre zöld helyett pirosan világít. Fent a jelkábel,a pozítív amint rárakom a negatívat pirosat világít mivel valami nemjó. Műszerrel rámértem és ahová a negatívat kell csavarni ott valamiért áram van. Miért? mit csinálhatok vele? Járt így már valaki?

2019. aug. 21. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az nem áram, hanem feszültség.

Nem lett volna szabad utoljára bekötni a testet, amit a jelkábel árnyékolásán is megkaphat (ha nincs beiktatva galvanikus leválasztó), de az viszont nagyobb ellenállású és nem bír sok áramot.

Először a testet kellett volna bekötni, illetve szétszedésnél utoljára levenni.

Nem mondom, hogy ez minden esetben így kötelező, hadd ne soroljam a lehetőségeket, de laikusnak egyszerűbb, ha betartja.

2019. aug. 21. 13:07
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyébként természetes, hogy ott a testhez képest pozitív feszültséget mérsz, miután a pozitív irányból kapja a tápot.
2019. aug. 21. 13:20
 3/6 JulesTS ***** válasza:
Az előttem író válaszához annyit tennék hozzá, hogy a fejegység vonal kimenetének test fóliáját is jó eséllyel sikerült elégetned...
2019. aug. 21. 15:37
 4/6 JulesTS ***** válasza:

Ja az lemaradt, hogy az erősítőt kellene megnézni, hogy terhelés (mélynyomó) és bemenő jel nélkül mit csinál... Tápot (testet és +12V a megfelelő helyre) adni neki és a "Rem" bemenetére is +12V-ot (először közvetlenül a tápról, ha úgy ok akkor a fejegységről).

Ha úgy zöld, akkor mehet rá a mélynyomó a kimenetre, ha úgy is ok, akkor mehet a bemenetre a fejegység kimenete...

2019. aug. 21. 15:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha szétcsaptad a magnó rca árnyék részét,akkor se szabadna a piros lednek világítania.

Az erősítőt nem érdekli az rca árnyék oldali áramköre,csak ha épp jel érkezik onnan normál üzem közben,akkor bizony hallható lesz,hogy valami nem jó.

Nem minden erősítőbe ugyan,de láttam párszor azt,hogy a táp negatív,és az rca negatív pont nincs csillagba összekötve,hanem egy 100 Ohm-os ellenállás van beiktatva közéjük.

Nem tudom már pontosan de valami kiló-ohm alatti az értéke az biztos.

Ez jó esetben megfogja az áramot annyira,hogy ne csapd szét a magnóban,vagy az erősítőben az rca árnyék fóliát.

2019. aug. 22. 10:45
 6/6 A kérdező kommentje:
A kábelezéssel nem hinném,hogy van probléma mivel másik erősítővel működik az (autómban). Illetve láttam én már sokkal kókányabb bekötés-t ,mint az enyém.Eddig tökéletesen működött. Talán elkellene vinni az erősítőt egy hibafeltárásra,mert nagyon gyanakszok valami kondin. Illetve megpróbálom,ha a jel-re áramot teszek.
2019. aug. 22. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!