Fejhallgató fülrész penészes, mivel és hogyan tisztítható, és miként előzhető meg a még ép fejhallgató penészesedése?
Amelyik fejhallgatóm nem volt dobozban tárolva, máig ép, amelyik meg dobozban volt felejtve hónapokra, az penészes lett. Gyógyszertári alkohol + fültisztítóval fel tudom takarítani a penészt úgy, hogy utána nem lesz káros az egészségre a fejhallgató? (Mi is a neve a gyógysz7ertárinak? Metil? Etil?)
Vagy károsítaná a szövetet a fejhallgató fül részén az alkoholos tisztítás és más megoldás javasolt?
Megelőzési módszerek is érdekelnek! Befújni lehet vmi természetes anyaggal? Netán benedvesített szódabikarbónával kenjem be? Vagy ez káros?
Nem látom a konstrukciót, de ha levehető a párna, akkor leszeded és szépen átmosod mosószerrel, majd kiszárítod.
Miután a penész táptalaja ebben az esetben bizonyára a szennyeződések, plusz a zárt, párás tárolási környezet, így gondolom, tisztára mosott állapotban kellene elrakni.
Értem. Sajnos nem levehető a fülpárna. Ilyen esetben mi a tisztítás módja?
És hogyan előzhető meg, ha nem levehető?
Bizonyára szétszerelném valahogy, de nekem ez a szakmám is, hogy mindent szétszerelek.
Viszont nem tudom így elképzelni, hogy milyen típusról van szó.
Láttam már hasonlót, amit a műanyag peremről le lehetett szedni és visszarakni is.
Mindenképpen szét kell szedni szerintem, mert a párna alapos átmosást igényel, valamint külön a műanyagot is le kell tisztítani.
Egyik esetén se lehet szétszerelni, leszedni.
Érdekel továbbra is az is, hogy milyen anyagokkal és hogyan lehet tisztítani?
A pereménél ki lehet emelni, ezek így szoktak működni. Gyárilag is rátették egyszer, illetve van egy olyan módszer is, hogy előbb egy műanyag lap megy bele a párnába, utána azt pattintják fel, amit késsel esetleg le is lehet feszegetni.
Penész ellen a Hipó és az ecet hat, de azt nem tudod úgy kulturáltan átmosni, ha rajta van. Ráadásul a Hipó a színét is kifakítja.
Inkább néznék az Aliexpressen új párnát, láttam is hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!