Hogyan válasszak erősítőt egy olyan passzív hangfalpárhoz, amiről semmiféle adatot nem tudok?
Illetve, kérdezhetném azt is, hogy hogyan derítsem ki a hangfalak teljesítményét. Bocsi előre is a kifejezések keveréséért, nem vagyok benne jártas.
Ajándékba kaptam, egy 20 éves (elvileg sony) hangfalpárról van szó, amin sajnos nincs semmiféle jelölés (még a fedőlapot leszedve se találtam semmit). Kaptam hozzá még egy cd/rádió erősítőt, ami tud auxot, viszont 40W a kimenete, eléggé disszonáns a hangja. Valahogy ki kell derítenem, hogy jók-e még ezek a hangfalak, és ha igen, milyen erősítőt kell vennem hozzá.
Nem tudom, miben nyilvánul meg a disszonancia, de erősebb vagy gyengébb végfokkal is ki lehet próbálni hangdobozokat, ami nem is hangfal.
Tehát csak funkcionálisan, hogy működik, nem zörög, nem szakadozik a lengővezeték stb. azt szinte bármivel megállapítom.
Nyilván ha nagyon erős, azt csak óvatosan tekerjük felfelé, nehogy kinyírja a hangszórókat. Lehet érezni azt is általában, hogy hol vannak egy doboz határai.
Az állandó üzem más kérdés, mert ott egy véletlen impulzus kárt okozhat, de én a tesztelés idejéről beszéltem, kellő óvatossággal.
Én így szoktam,hogy elkezdem tekerni a hangerőt felfelé :
tuc--tuc--Tuc--Tuc--TUC--TUC--TÚÚCC--TÚÚC--PAFFFZECCS--RECCS--na meg is van,,itt a vége...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!