Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 6ohm-os erősítőre rá szabad...

6ohm-os erősítőre rá szabad kötni 4 ohm-os hangfalat?

Figyelt kérdés
2019. júl. 27. 15:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Rá.
2019. júl. 27. 16:08
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Elbírja, de tartós max. terhelés esetén túlterhelődhet, túlmelegedhet az erősítő.

Védelmekre persze lehet hivatkozni és hagyatkozni, de az nem mindig véd meg.

De mivel sok esetben úgysincs maximumra kihajtva, így többnyire nem lesz belőle gond. Csak ésszel kell használni.

2019. júl. 27. 20:07
 3/13 anonim ***** válasza:

Viszonylag ritka az a szituáció, amikor maxon hajtja az ember az erősítőt ráadásul huzamosabb időn keresztül. Gondolom, házi zenehallgatást tervez rajta, nem pedig profi hangosító, mert akkor nem tenne fel ilyen kérdést.

Ha meg nincs csúcsra járatva, az erősítő melegedése elhanyagolható.

2019. júl. 28. 13:10
 4/13 anonim ***** válasza:
24%

# 3

Véletlenül nem azt írtam én is?

Hasonló esetben én inkább nem szólok, amikor újat nem tudok hozzátenni egy témához, illetve számomra zavaró butaságot sem tapasztalok.

2019. júl. 28. 15:39
 5/13 anonim válasza:
Én nem ajánlom. Nem tudhatod , hogy melyen állapotban van az erősítőd ,szerintem nem éri meg. Egy biztos ebben az állapotban jobban szol, és az nem garantált, hogy nem csavarod fel a hangerőt hiszen halhatóan bírja.
2019. júl. 30. 09:26
 6/13 Totoka666 válasza:
0%
Nem mert ha felnyomod a hangot akkor leégnek a hangszórók. Ha mondjuk nagyobb ohmost kötsz rá akkor még az erősítő ég le. Ez van
2019. júl. 31. 17:48
 7/13 Totoka666 válasza:
40%
Egyébként villamos berendezés szerelő vagyok a Schneider electriknél atomreaktorok vezérlését gyártjuk a világ minden pontjára
2019. júl. 31. 17:52
 8/13 anonim ***** válasza:

"Nem mert ha felnyomod a hangot akkor leégnek a hangszórók. Ha mondjuk nagyobb ohmost kötsz rá akkor még az erősítő ég le. Ez van"

Ennyi ostobaságot összehordani... Neked úgy mélyebben lövésed sincs az elektronikáról.

Betanított munkásként persze nem is kell érteni hozzá.

2019. júl. 31. 17:57
 9/13 Topor G ***** válasza:
60%
Én ilyenkor sorba kötöttem egy 2 ohmos ellenállást, és nyugodt voltam. Persze a teljesítményértékre figyelj!
2019. aug. 3. 09:43
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2019. aug. 3. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!