6ohm-os erősítőre rá szabad kötni 4 ohm-os hangfalat?

Elbírja, de tartós max. terhelés esetén túlterhelődhet, túlmelegedhet az erősítő.
Védelmekre persze lehet hivatkozni és hagyatkozni, de az nem mindig véd meg.
De mivel sok esetben úgysincs maximumra kihajtva, így többnyire nem lesz belőle gond. Csak ésszel kell használni.

Viszonylag ritka az a szituáció, amikor maxon hajtja az ember az erősítőt ráadásul huzamosabb időn keresztül. Gondolom, házi zenehallgatást tervez rajta, nem pedig profi hangosító, mert akkor nem tenne fel ilyen kérdést.
Ha meg nincs csúcsra járatva, az erősítő melegedése elhanyagolható.

# 3
Véletlenül nem azt írtam én is?
Hasonló esetben én inkább nem szólok, amikor újat nem tudok hozzátenni egy témához, illetve számomra zavaró butaságot sem tapasztalok.

"Nem mert ha felnyomod a hangot akkor leégnek a hangszórók. Ha mondjuk nagyobb ohmost kötsz rá akkor még az erősítő ég le. Ez van"
Ennyi ostobaságot összehordani... Neked úgy mélyebben lövésed sincs az elektronikáról.
Betanított munkásként persze nem is kell érteni hozzá.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!