Az újabb telefonoknál az arcfelismerés használata mennyire biztonságos?
Nem a szuper iphone x infra-s csodájára gondolok, hanem egyszerű kamerás feloldásra. Galaxy a50-em van, kipróbáltam, és gyorsan működik, viszont mennyire biztonságos pl. az ellen, hogy másnak hasonló az arca, vagy mondjuk rólam egy képet tesz elé?
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
Ha szimpla 2D-s feldolgozású (szimpla 1 kamera), akkor csak az algoritmus az, ami számít, azt pedig gyártója válogatja, hogy mennyire jó.
Egy Xiaomi Mi 9-em van, ennek is csak egy szimpla első kamerás rendszere van, jó fényviszonyok közt nem is mutatja a lezáróképernyőt annyira gyors.
Teszteltem is kis-nagy kijelzőn, hogy át-e lehet verni, de sehogy sem sikerült. Másoktól hallottam, hogy videóval átlehet, de nekem azzal sem sikerült.
Samsungnál nem a legjobb, de mikor beállítottad, akkor kellett, hogy kiírjon erről értesítést, hogy nem tökéletes. Az S10+oknál volt belőle balhé megjelenés után, ajnározták hogy hű meg há milyen jó, de egy másik telefonról bemutatott fotót is felismert és feloldott, savazták is érte a gyártót, a kövi frissítésben berakták infónak, hogyha biztosra akarsz menni, ne ezt használd.
Hasonló arc nem oldja fel, max ha ikertestvéred van, de a fotó simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!