A mobilnet hogy működik pontosan a Dual SIM-es telefonon? (Huawei P30 Lite)
Sziasztok.
Vettem ma egy Huawei P30 Lite telefont. Most ismerkedem vele és beletettem két SIM kártyát. (cégeset és privátot, a egyik Telekom, a másik Vodafone). Nem választottam alapértelmezett hívó SIM-et, minden hívásnál 2 gomb van és én választom ki melyikről indítom. Ez eddig tiszta. Van egy olyan opció is, hogy "Két kártyás 4G", ez be van pipálva. Ami érdekelne, hogy mindkettőn van 10 ill. 15 GB net. Ha csak úgy "alapjáraton" netezek vele, melyik SIM mobilinternetét használja...? Lehet mindkét telefon mobilnetjét külön-külön használni? Mert ez nekem nem tiszta.
Illetve olvastam olyat, hogy a sima Dual Sim-es (szóval ami nem aktív Dualos) telefonon, ha pl épp használod, tegyük fel netezel rajta, akkor a másik kártya konkrétan nem "él" és hiába hívnak, a hívó félnek v foglaltat jelez vagy azt, hogy ki vagy kapcsolva. Az addig oké, hogy ha pl a céges sim-ről telefonálok és a priváton hívnának, az elviekben nem csörög ki és állítólag értesítést sem kapok arról, hogy hívtak, na de ha simán netezek, már akkor sem csöng ki a másik SIM..? Ez elég furán hangzik, konkrétan így totálisan értelmetlen a két SIM.
Valaki, aki jobban képben van ezekkel ,segítene? Mert lehet csak én értem félre a dolgot.
Köszi előre is.
Ja és ha pl telekomon megy a net és vodán hívnak, miért ne csörögne ki?
Be lehet állítani azt is, hogy a két sim közt átirányítsa a hívást. Tehát, ha hívnak Telekomon, de te vodán beszélsz, pittyegni fog neked, hogy épp hívnak.
2: Köszi! És azt hol lehet beállítani amúgy? A két kártyás Sim menüpontban van egy olyan, hogy Hívásátirányitas engedelyeze Simek között, azt engedélyeztem, beállítottam hogy átirányítás az egyes és kettes SIM kártya között, de így sem jelez a telefon nekem hívás közben H keresnek a másikon ..:( Annyit értem el, H annak aki hív már nem azt jelzi hogy ki vagyok kapcsolva, hanem pittyeg, mintha foglalt lennék. De nekem továbbra se jelez semmit, sőt így már smst sem kapok, h közben kerestek.
Ebben tudsz segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!