Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Fél éve vettem egy egy hónapos...

Fél éve vettem egy egy hónapos samsung L770 telót (nagyon király). És az aksija naponta úgy lemerűl, hogy hozzá sem nyúltam. És amikor feltöltöm mindig forró a hátulja. Érdemes megjavíttatni vagy inkább vegyek újat?

Figyelt kérdés
2010. júl. 8. 14:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Vegyél újat! Elméletileg az akksira is van garancia, de azt nehezen szokták kicserélni. Egy új akksi 1-2 ezer csak. Viszont akkor van probléma, ha nem az akksi a rossz, hanem a teló szivja el valahol az áramot...
2010. júl. 9. 06:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi az infót!
2010. júl. 9. 17:46
 3/6 bp1985 ***** válasza:
Mennyit telefonálsz 1 nap? Anyumnak van ilyenje, 1 éves, nem telefonál sokat, 1 napot bírt. Szóval valami elég gyenge akksija lehet ennek. Neki cseréltek akksit, de az meg 2 napot bír, mikor 1 hetet kéne állítólag.
2010. júl. 10. 00:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem telefonálok sokat. Kb 3 naponta ha hívok vkit. De akk megnyugodtam mert nem csak velem van ilyen.
2010. júl. 12. 15:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem tudok rá semmilyen játékot rárakni :( Van valami olyan program amivel elindulnának rajta? Segítsetek lécci!
2010. júl. 23. 15:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi a téma, de talán valakinek így is érdekes lehet.

"az aksija naponta úgy lemerűl, hogy hozzá sem nyúltam. És amikor feltöltöm mindig forró a hátulja."

Lehet, hogy zárlatos az akkuja, akkor viszont akár ki is gyulladhat vagy felpúposodik és szétnyomja a telefont, ha meg nem gyullad benne. A lítiumpolimer akkuk elég érzékenyek. Volt nekem is olyan akkum ami töltékor elkezdett forrósodni. Még jó, hogy észrevettem, mielőtt felrobban a készülékben.

http://www.youtube.com/watch?v=JFwn0MJTw6A

http://www.youtube.com/watch?v=z3o_2mwRPdw

http://www.youtube.com/watch?v=k5f0VCoFuFM

[link]

"Ahhoz, hogy megelőzhessük az említett felhasználói hibákat, nézzük meg mitől és hogyan okozhat tüzet a Li-Po akku. A lítium egy nagy reaktív képességű, levegőn vagy vízzel találkozva, azonnal, heves tűzzel égő fém. Ennek ellenére nincs szerepe a balesetek bekövetkeztében, mivel nagyon kis mennyiségben van jelen az akkuban (egy 2000 mAh-ás cellában kb. 0,6g). Normális használat közben ez a kis mennyiség sincs fémes állapotban, fémes lítium csak az erős túltöltéskor jelenhet meg, 4,2 V fölött. A tűz első fázisában az elektrolitban lévő alkohol ég, majd a tokozást és elektródákat alkotó műanyagok is meggyulladhatnak. A gyulladáshoz szikrára vagy felizzó anyagra van szükség. Ez csak akkor lehetséges, ha az akkuban zárlat keletkezik."

2012. dec. 10. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!