Rosszat tesz az akksinak ha mindig 40%ról 60%ra töltöm és csak havonta 1x merítem le és töltöm fel teljesen?
Ne merítsd le, mert csak azzal teszel rosszat.
És ne mindig töltsd fel 100%ra, hanem pl lemeríted 38%-ra és töltöd 1 órát mondjuk 70%ra aztán használod legközelebb 2 óra múlva töltöd.
Többször megírtam, most már csak bemásolom:
-----------------
Bármeddig merítheted, kettős védelem akadályozza meg az akku túlmerítését.
Egyik védelem, hogy a telefon önmagát kikapcsolja egy szinten.
Ha nem kapcsolna ki valami okból, az akkuba integrált védelem fog lekapcsolni, jellemzően 2,5 V küszöbfeszültségnél.
100 % töltöttségen raktározni nem szabad az akkut, mert a maximális feszültségen való tartás fokozza a kémiai amortizációt, azaz öregedést.
Használat annyiban más, hogy töltés után elkezdjük meríteni, azaz nem tartózkodik olyan sokáig a maximális szinten.
De attól még nem árt tudatosítani, hogy a max. határfeszültség sokkal kártékonyabb, mint a lemerítés, ami voltaképpen nem is lehetséges, csak ha sokáig elfelejtenek egy akkut, túlmerül az önkisülés miatt. Az ellen nyilván nincs védelem.
Sokan persze nincsenek tisztában azzal sem, hogy amikor terhelés alatt beesik egy akku 2,5 V alá, a védelem lekapcsol, utána a feszültség még visszamászik 3 V körüli szintre, azaz megint nem sikerült kárt okozni benne, mert az üresjárási feszültség számít ilyen szempontból.
De ilyen tévhiteket már soha nem lehet kiirtani erről az oldalról sem, hogy jaj vigyázz, nehogy túlmerítsd! Ostobaság pedig.
Rosszat max magadnak teszel, mert folyamatosan az akkut figyeled. És a csatlakozónak sem biztos, hogy jót tesz a sok dugdosás.
Én Pl akkor teszem töltőre a telefont ha már 6% alatt van és teljesen feltöltöm. A telefonom több mint egy éves, de ugyanúgy kibirja a 2-3 napot.
Láttam már ezen az oldalon olyan idiótát, akinek azért nem tetszett egy válasz, mert ő hosszabb szöveget nem bírt befogadni és elolvasni.
Még pofátlanul le is cseszte a válaszolót.
Ez is most a szánalmas primitívség teteje, ha neked az a kielégítő válasz, amit még épp elbírsz olvasni.
Az már nem számít, hogy butaság. Neked tetszik, az a lényeg.
Hihetetlen néha, mekkora bunkók vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!