Ekkor is megvonja a gyártó a garanciát?
Elnézést az elírásért a végéért:
Illetve igaz e,hogy xiaominál nem gond e és függ e attól,hogy bolthoz szól a garancia vagy sem?
Xiaomi eleve majdnem stock androidot tesz rá. És azért ugrik a garancia a főzött rom-mal, mert a telefont a hivatalos szoftverrel kapod és arra van a garancia is. Ha te mókolsz vele és lelassul/nem működik valami, azzal nem akarnak bíbelődni.
Ugyanis a garanciába visszavitt telefonok döntő többsége szoftverhibás, nem pedig hardverhibás.
Sosem értettem amúgy ezt a custom rom mániát. A gyártó az adott típushoz optimalizálta a szoftvert. A főzött rom meg vagy működik vagy nem, de többnyire csak a baj van vele.
Hardveresen is maximum túlterheléssel (thermal config kiiktatása), túlmelegedéssel, bár erre valóban rendkívül kevés az esély.
És igen, a Xiaomi nagyon támogatja a harmadik felektől származó rendszereket, mivel általában minden mobiljának közzéteszik a nyílt forráskódú hardveres-szoftveres implementációit, így könnyen portolhatóak a custom (főzött) ROM-okba, így szinte minden funkció működésre bírható szinte már az első build-ekben.
A garancia is marad, ha hivatalos, gyártói garival veszed. Egyébként pedig az EU-n belül nem veszik a garancia BL nyitás, root miatt, olvass utána, van már magyar cikk is, hogy erre nincs szabályzás.
Hát nem is a Samsungot kell alapul venni, amelyik szénné customizálja az Androidot és telepakolja csomó törölhetetlen fölösleges cuccal...
Nekem pl Huawei saját rendszere teljesen megfelel.
Egyéni preferencia, nekem a Huawei mobilokkal nincs különösebb problémám, egész korrekt mobilokat gyártanak, az már más kérdés, hogy a Xiaomi is, és jóval kedvezőbb áron. Egyébként csak a Huawei rendszere nem jön be (EMUI), talán ez az egyik legutálatosabb felület számomra, bár a MIUI sem sokkal jobb.
Bár az is tény, hogy a Huawei pont a Xiaomi ellentéte a root, BL nyitás szempontból, mivel (ha jól emlékszem) kb 1 éve nem engedi a BL nyitásokat hivatalosan, így csak fizetős szolgáltatással elérhető, ezáltal jóval kevesebb a custom ROM is rájuk, meg ugye a saját SoC miatt is jóval nehezebb dolguk van a fejlesztőknek, ezért sokat elítélik akik benne vannak a témában.
Nekem az EMUI kimondottan tetszik. Jobb, mint a Samsung. Örülök, hogy mindent testre tudok szabni. Manapság pl. szokás, hogy nincs normális alkalmazás menü, hanem minden a főképernyőre van ráhányva, hát én attól frászt kapok! A főképernyőn nekem csak az óra, időjárás meg pár fontos program és contact legyen!
A Xiaomi telefonok is jók és olcsók, csak nem értem, hogy NFC helyett miért infrát tesznek bele?!
"pl. szokás, hogy nincs normális alkalmazás menü, hanem minden a főképernyőre van ráhányva, hát én attól frászt kapok!"
Ilyen volt az EMUI is, max 2-3 éve van app-drawer választási lehetőség. Egyébként egyetértek, én is utálom a jelenséget, bár úgysem a gyári launchert (UI) használnám, Lawnchair (V2) hibátlan, még app-drawerből is eltudom rejteni a ritkán használatos appjaimat, illetve mappákra is tudom osztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!