Vízbe ejtett telefon 10 másodpercenként próbál bekapcsolni. Először is, hogy állítsam le?
2 napja fürdésre készülődve be akartam kapcsolni a lejátszási listámat a Huawei P8 Lite telefonomon, de kifordult a kezemből és a vízzel teli kádba esett. Egy másodperc alatt kikaptam a vízből, akkor már kikapcsolt, gyorsan megtöröltem és rizsbe tettem. Kivettem a sim- és memóriakártyát (azok működnek másik telefonban), az akkumulátor nem kivehető. Fel órán belül magától bekapcsolt, a huawei logó elkezdett vibrálni, majd látszólag kikapcsolt a készülék. Az értesítési led zölden villogott, de laptopon a facebookba belépve észrevettem, hogy ha írnak nekem, akkor kéken világít a led. Ebből arra következtettem, hogy be van kapcsolva a telefon, csak a kijelző romlott el. Türelmetlenségemben hosszan nyomtam a bekapcsoló gombot, aminek hatására elkezdett kb. 10 másodpercenként rezzenni egyet. Abbahagyta pár perc múlva.
Tegnap este megpróbáltam bekapcsolni, de nem reagált. Ma feltettem töltőre és a led pirosan elkezdett villogni. 1-2 perc után bekapcsolt a kijelző, rezzent a telefon, megjelent a huawei logó, majd kb. 10 másodperc után elsötétült a kép és ez kezdődött elölről. Ezt csinálja már lassan negyed órája, miközben ezt írom. Szeretném leállítani anélkül, hogy hozzávágnám a kalapácsot. Az készülékház, kint említettem nem felnyitható.
A segítséget előre is köszönöm!
Előbb-utóbb lemerül magától, vagy rákötöd egy PC-re és ADB-n keresztül kiadod a
adb shell reboot -p
parancsot.
ha nem értesz ehhez, akkor megvárod amíg lemerül.
Amúgy nyilván az alaplapod kuka, erre garancia általában nincs, szervizben nagyon drága a csere, szóval vagy nekiállsz szétszedni és megpróbálod megnézni az alaplapot hátha tisztítható a korródálódott rész, vagy új telefon.
"fél óra", "A készülékház, mint említettem"*
Illetve, szervizbe nem szeretném vinni a telefont, mert a családban új telefonra váltás miatt épp van kéznél egy jobb telefon.
Nem szétszedhető telefonod szétszedése:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!