T-mobile-tól vásárolt Huawei P20 készülékre mikor fog hivatalosan megjelenni az android 9 pie frissítés?
Első mondatom újra: "Akiknek megjelent, azoknak bizonyára független P20 van a zsebükben." :D
Amúgy még Samuknál ott a Sammobile.com, vagy: [link] - ez az oldal, addig a Huawei-nél nem tudsz ennyire pontosan utána nézni a frissítéseknek. Xda-n tudsz nézelődni, de ott is max annyira pontos választ fogsz találni, mint amilyet az első válaszoló adott. 2019 első negyedéve, ami az első 3 hónap.
kiskeni, szerintem nem vagy otthon a témában
először azt írod, ez szól a függetlenek mellett, majd azt hogy csak azt árulnak
meg mi az hogy a huaweit nem lehet nyomonkövetni?
a firmware finder mire való akkor??
Akkor pontosítok. A Telekom tutira hálózati zártól mentes telefonokat árul, tehát nem csak Telekom-os SIM kártyát tehetsz bele. A másik pedig, hogy én "független" alatt a szoftververziót értettem, mivel minden szolgáltatótól vásárolt telefonra külön Android megy. Nem tér el az eredetitől, csak annyi történik, hogy a gyártó elküldi a szolgáltatóknak az adott telefonra szánt szoftverfrissítést, amit ellenőriznek és optimalizálnak a saját hálózatukra. Ennek végeztével jeleznek vissza a gyártónak, hogy rendben van és ekkor kezdik el terjeszteni az adott szolgáltató által forgalmazott eszközökre is az új rendszert. Ha Telekom-os, akkor TMH stb stb. Ez plusz egy lépés a független, azaz XEH szoftververziójú telefonokhoz képest, mert ott a gyártó azonnal terjesztheti a rendszert, amint azt befejezte, nincs köztes folyamat, nem kell várni a szolgáltatóra még ellenőrzi/optimalizálja azt.
[link] - a Firmware finder pedig nem hivatalos eszköz, garanciavesztéssel járhat. Egy zsírúj P20 esetében meg nem hinném, hogy ez egy vállalható kockázat. Az igaz, hogy ezzel ellenőrizheted, hogy mely verziók elérhetők régió/szolgáltató szerint, a Sammobile-al is eléred ezt Samuk esetében, de valószínűleg a Sammobile sem épp garanciabarát megoldás. Btw mindegy is, én anno mikor kutattam ellenőrzési lehetőségek után Huawei telefonnál, akkor nem találtam meg a Firmware finder-t. Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem lennék otthon a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!