SIM feloldás nélkül miért használhatatlanok a telefonok?
Azért, hogy bárki ne telefonálhasson bárki előfizetésével, erre nem gondoltál?
Elveszted a telódat, ami előfizetéses, valaki megtalálja, felhívja külföldi ismerőseidet, neked meg hó végén jön a számla...
A kód ennek kivédésére való.
nem igaz amit írsz
több telefonon is ki lehet hagyni a pin kód kérést, és használni a telefont a sim kártya szolgáltatásai nélkül
Ez nem így van, mert ha bele teszed a sim kártyát, kód nélkül is pont ugyan úgy tudod használni mint sim nélkül.
A sim kártya csak telefonálásra jó.
Netezni mindenhogy lehet.
Te nem érted, ki lehet venni a PIN kódot, de az leveszi az egész SIM kártyáról, ezáltal ha valaki átrakja egy másik mobilba, akkor hiába volt a tieden készülékzár, az övével tudja használni a kártyád, nem fog kérni kódot..
Egyébként általánosságban Beállítások --> Záróképernyő és biztonság --> SIM kártyazár beállítások, majd itt kikapcsolod.
Bár nem értem mi értelme, hisz csak 1x kell beírni, mobil beindításakor, szerintem abszolút nem ér meg ekkora kockázatot.
Szóval még egyszer:
1. Nincs benne sim kártya, bármit csinálhatok a telefonon, csak telefonálni nem tudok.
2. Belerakok egy sim kártyát/bekapcsolom a telefont, akkor kéri a pin kódot. Amíg be nem ütöm ezt a pin kódot, nem tudok csinálni semmit, mert ez az ablak nem tűnik el. Én most nem a képernyőzárról beszélek, amihez be lehet állítani hogy pl. pin kódot kérjen!
3. Ha kiveszem a sim kártyát ugyanott vagyok mint az 1. esetben, tudok netezni, játszani stb, csak telefonálni nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!