Hogy csinálhatnám meg / állíthatnám be a párom és az apukám telefonját? Bővebben lent! 21/F
Én annó még egy gombos Nokia használata közben futottam bele ebbe.
Gépre exportáltam a névjegyzéket (vagy 250 darabot) és a gép összekavarta így.
Írtam gépen egy script -et, ami a névjegyzék progiban egyesével helyrerakott mindent (minden adatot a vezetéknév mezőbe rakott). Utána azt exportáltam .vcf -be és a telóra másoltam. Töröltem a telón a névjegyzéket és beimportáltam a .vcf fájl tartalmát. Azután mindent a vezetéknév mezőbe írtam. A teló lecserélésekor .vcf fájlban másoltam az új (érintős) telóra a névjegyzéket, kavarodás nélkül jelenített meg mindent. Azon is mindent a vezetéknév mezőbe írtam. Azóta azt a telót is lecseréltem és akkor is .vcf fájlt használtam a névjegyzék másolására. Probléma nem volt. Azóta is ugyanígy teszek, azzal a különbséggel, hogy már nem csak gépre mentek .vcf -ben biztonsági másolatot, hanem több felhőbe is.
így állítsd be:
Keresztnév: Kovács
Vezetéknév: Ákos
[link] - a képen bekarikáztam a kis nyilacskákat pirossal. A név sor mellett olyasmi nyilacskát keress és nyisd le, így előugrik a többi lehetőség is. Ezek közül konkrétan mindegy, hogy melyik sorba írod a nevet, egyben fog maradni és nem fogja elválasztani vesszővel, amit amúgy azért tesz, mert automatikusan választja szét a nevet. Ha csak simán a "Név" sorba írsz, akkor a telefon alap beállítás szerint jár el, a szóközt új sornak érzékeli és két névtag esetén automatikusan elrendezi őket külön sorokba. Egyiket a "Keresztnév" sorba, másikat a "Vezetéknév" sorba. Ezért jelenik meg Ákos, Kovács formában a név.
A legegyszerűbb, ha a nyíl lenyitása után az első kijelölt sorba kezded el írni a nevet, ami egyébként a "Keresztnév" sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!