Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy csinálhatnám meg /...

Hogy csinálhatnám meg / állíthatnám be a párom és az apukám telefonját? Bővebben lent! 21/F

Figyelt kérdés
A páromnak Huawei P valamennyi, apukámnak pedig Samsung Galaxy A3 2016 telefonja van. Mind2-ejük telefonjával ugyanaz a gond. Hogyha elmentenek 1 új telefonszámot a telefon névjegyzékébe és 2 vagy több szóból áll a neve, akkor a telefon felcseréli a 2 nevet és vesszővel választja el őket. Tehát például: Kovács Ákos nevét akarják elmenteni, és a telefonjaik úgy mentik el, hogy: Ákos, Kovács. Tehát angolosan. De miért van ez? Miért így mentik el a telefonjaik? Magyar nyelvűre vannak állítva a telefonjaik. Nekem Samsung Galaxy S6 Edge telefonon van és nekem hálistennek az összes nevet jól menti el tehát normálisan magyarosan. De az ő telefonjaikkal mit kell csinálni, hogy az is "helyesen" mentse el a neveket?

2019. jan. 11. 08:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

Én annó még egy gombos Nokia használata közben futottam bele ebbe.

Gépre exportáltam a névjegyzéket (vagy 250 darabot) és a gép összekavarta így.

Írtam gépen egy script -et, ami a névjegyzék progiban egyesével helyrerakott mindent (minden adatot a vezetéknév mezőbe rakott). Utána azt exportáltam .vcf -be és a telóra másoltam. Töröltem a telón a névjegyzéket és beimportáltam a .vcf fájl tartalmát. Azután mindent a vezetéknév mezőbe írtam. A teló lecserélésekor .vcf fájlban másoltam az új (érintős) telóra a névjegyzéket, kavarodás nélkül jelenített meg mindent. Azon is mindent a vezetéknév mezőbe írtam. Azóta azt a telót is lecseréltem és akkor is .vcf fájlt használtam a névjegyzék másolására. Probléma nem volt. Azóta is ugyanígy teszek, azzal a különbséggel, hogy már nem csak gépre mentek .vcf -ben biztonsági másolatot, hanem több felhőbe is.

2019. jan. 11. 15:23
 12/15 anonim ***** válasza:
18%

így állítsd be:

Keresztnév: Kovács

Vezetéknév: Ákos

2019. jan. 11. 19:16
 13/15 anonim ***** válasza:

[link] - a képen bekarikáztam a kis nyilacskákat pirossal. A név sor mellett olyasmi nyilacskát keress és nyisd le, így előugrik a többi lehetőség is. Ezek közül konkrétan mindegy, hogy melyik sorba írod a nevet, egyben fog maradni és nem fogja elválasztani vesszővel, amit amúgy azért tesz, mert automatikusan választja szét a nevet. Ha csak simán a "Név" sorba írsz, akkor a telefon alap beállítás szerint jár el, a szóközt új sornak érzékeli és két névtag esetén automatikusan elrendezi őket külön sorokba. Egyiket a "Keresztnév" sorba, másikat a "Vezetéknév" sorba. Ezért jelenik meg Ákos, Kovács formában a név.

A legegyszerűbb, ha a nyíl lenyitása után az első kijelölt sorba kezded el írni a nevet, ami egyébként a "Keresztnév" sor.

2019. jan. 30. 11:47
 14/15 anonim ***** válasza:
Amúgy az imént küldött kép az A3 2016 menürendszeréhez fog a legközelebb állni, mivel ez egy Android 9-el üzemelő S9 pillanatképe akar lenni. Huawei-nél kicsit más csak, itthon 2 telefonon is megnéztem, egy P20 Lite-on és egy P8 Lite-on. Előbbinél nem volt nyíl, létrehozáskor automatikusan kijelöli a "Név" sort, amibe írhatsz is, viszont ha rányomsz egyszer (attól függetlenül, hogy ki van jelölve írásra) elő fognak jönni a lehetőségek. Utóbbinál, azaz a P8 Lite-nál is ott volt a nyíl, lenyitva előjönnek a lehetőségek. Alapjaiban véve ugyanaz a lényeg, bontsd ki a "Név" sort, hogy több lehetőséget mutasson és hogy csak egy sorba írhasd a nevet, elkerülve az automatikus elválasztást.
2019. jan. 30. 11:55
 15/15 A kérdező kommentje:
Utolsó 2! Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat!!! Esetleg tudnál képet csatolni a Huaweiesről is?
2019. jan. 31. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!