Van olyan oldal, ahol meg tudom nézni, hogy egy adott telefon mekkora tartományban tud hangot megszólaltatni Herzben?
A fülhallgatóm 20-20000 Hz.-es. Ám a tesztekből kiderült, hogy ha telefonról tesztelem, akkor 15000 herznél teljesen elhhalgat. Nem a füles a rossz, laptopról elmegy 20000 herzig. A telefon integrált hangkártyája nem tud 15 ezernél többet.
Van olyan oldal, ahol telefononként meg tudom nézni, hogy melyik mennyit tud kihajtani?
Gsmarenat próbáltam, de ott sem írja.
3 éves a telefonom, most akarom cserélni, és mivel sokat hallgatok zenét, fontos, hogy tudja a telefonom a 20000 herzet is.
Bocsika, de a füled mennyit tud?
Az, hogy laptopon hallasz valami zajt 20 KHz-nél, adódhat a hangkártya zajosságából is.
AZ egód is kitűnő. Sőt, túl nagy.
Nem hallasz te 20 kHz-ig, örülhetsz ha 16-17 kHz-ig megvan.
Persze akinek jó a füle, az hallja azt a kis pattanást, amikor a mérőhangot be/kikapcsolják, és ezzel remekül meg lehet vezetni a vizsgálatot végzőket (nekem is sikerült)
De itthon, amikor csináltam egy mérőhangot, ahol a hangok egy másodperc alatt futnak fel nulláról 0dB-ig, egy másodpercig szólnak, egy másodperc alatt halkulnak el, a tranziensek ilyen módon történő kiiktatása után kiderült, hogy jó ha 17 kHz-ig hallok.
Amúgy a 17 kHz és a 20 kHz között csak egy kisterc a távolság, ha hangközzel akarjuk kifejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!