Ha rendelek mondjuk a bangold-ról mobilt, azt valóban előre ki kell fizetni? Van aki megkockáztat 100 ezret, és utána tűkön ül hogy vajon megjön-e?
Nagyobb értéket nem úgy küldenek, hogy csak bedobják a postaládába. Van követés, alá is kell írni, hogy átvetted.
Egy érdekesség, a kínai rögtön látja az átvételt, máris dobta az emailt, hogy igazoljam vissza a weben is.
Persze, egyébként is szoktam, de megelőzött.
Szerintem sincs semmi probléma a kinaiakkal.
Nyugodtan rendelhetsz.
Arra viszont számíts, hogy 27% ÁFÁT és kb. 3000 Ft vámeljárási költséget kell fizetned, ha az áru és a szállítás együttes összege a 30 dollárt meghaladja és EU-n kivűlről érkezik.
Utánvétessel sem jársz jobban amúgy, mert amig át nem vetted, ki nem fizetted, nem bonthatod ki.
Kizárólag a csomag sérülését kifogásolhatod.
Előző vagyok: igen, már többet is vettem, semmi probléma nem volt.
Más cuccokkal igen (SD kártya), hamisak voltak, pontosabban
az ígért kapacitás jó esetben negyede volt a ráírtnak.
Amint megjönnek, rázavarom az ellenőrzőt, tételesen közli, mennyi a használható, mennyi a hibás szektor.
Reklamálok, küldöm a képernyő mentést, mindig visszakaptam a pénzt.
Mondjuk az ára is olyan volt, egyikbe sem csalódtam, mind FAKE volt.
Valós kapacitásra particionálva, formattálva mai napig használhatók.
Azért vettem, mert kellettek volna.
Nem pont annyi a vám és áfa fizetni való de majdnem.
Ne felejtsd el, hogy Te magánszemély vagy ugyan, de nem magánszemélytől veszel.
22Euro és 30 Dollár az értékhatár.
Ennek tudatában rendelek, olykor ÁFA köteleset is. Ma már nem jellemző, hogy átcsúszik.
Volt, hogy valamiből 2 már meghaladta volna, külön kellett rendelnem, 2 hét eltéréssel, nehogy a kínai összevonja.
A vámeljárási illeték változhat attól függően ki bonyolítja.
Aztán egy processzorról kellett utalási bizonylatot küldenem, mert az ugye lehetett volna 100e Ft is, de értékhatár alatt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!