Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Samsung Galaxy A5 (2016) -ről...

Tivopapesz kérdése:

Samsung Galaxy A5 (2016) -ről hogyan tudom áttenni az adatokatHuawei P20-ra?

Figyelt kérdés
2018. dec. 3. 15:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Az attól függ.

Én wifin csinálnám.

De szenvedhetsz Bluetooth -al is.

Esetleg cloud -on keresztül.

Milyen- és mennyi adatról lenne szó?

2018. dec. 3. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Telefonszámokat pl. Bluetooth-on is simán át lehet, nem tart sokáig. Nagyobb dokumentumokat, képeket, zenéket, filmeket stb. meg pl. úgy, hogy összedugod egy PC-vel mindkét telefont és átküldöd. Én legalábbis így csináltam nemrég, mikor a tesóm régi LG-jéről az új Samsung-jára kellett átpakolni a dolgokat. Biztos lehet másképp is, de én sajnos nem vagyok egy nagy telefonguru :)
2018. dec. 3. 19:00
 3/4 anonim ***** válasza:

"Van kb 600 teloszám adatokkal, képekkel egyedi csengőhanggal.

Sok kép ill. jegyzet.

Wifi ill.cloud hogy menne?"

Legközelebb nyugodtan írj kommentet a kérdésed alá. Privát üzi leginkább privát dolgokra jó. (Ennyit az offolásról)

Nos, névjegyek másolása több módon lehetséges. A legjobb, ha a Google fiókoddal szinkronizálod a névjegyeket és az új készülékén leszinkronizálod miután beléptél. Vagy exportálod *.vcf fájlba és átküldöd Bluetooth -on.

Képeket ha már úgyis cloud -ot emlegettél, akkor töltsd fel Google drive -ba, majd a másik telón letöltöd. (Ez elég lassú lesz, tudok gyorsabbat, kihagyva a cloud -ot, telefonról telefonra wifin vagy hotspot -on át).

A névjegyeknél az olyan egyéni beállítások, mint az egyedi csengőhang, nem fog átmenni sehogy, de a képek átmennek. Más mezőknél függ a tartalomtól, de általában a kompatibilitás meg van oldva.

Jegyzetek:

Ha a teló saját Jegyzet alkalmazását használtad, akkor az átvitel manuális lesz, vagy csinálhatsz vágólapot használva egy szövegszerkesztővel egy szöveges fájlt, amit utána átküldhetsz.

Cloud -ot kihagyva nagy(obb) fájl(ok) másolása:

1. Opció: azonos wifi hálózaton van mindkét eszköz:

Mindkét eszközre telepíted a TotalCommander -t és hozzá a WIFI/WLAN plugin -t.

A forrás eszközön (ahonnan másolnál) megnyitod a TotalCommander -t (továbbiakban: tc). A tc -ben megkeresed az átmásolandó tartalmat, majd kijelölöd (az ikonjára koppintva, nem a nevére) és alul rányomsz a másolás gombra. A popup ablakban a "WIFI-N KERESZTÜL" opciót választod. (Ekkor elindul a WIFI/WLAN plugin "Küldés WIFI-n" felirattal.

A célkészüléken (ahová másolnál) megnyitod a "TotalCmd-Wifi fájlküldés" (ez a wifi/wlan plugin) -t és beolvasod vele a forrás készülék kijelzőjén lévő QR kódot. Ez után a célkészüléken a tc megnyílik egyik oldalon a forrás készüléken megosztott tartalommal másik oldalon pedig kiválaszthatod a cél helyét (ahová másolnál a célkészülék tárhelyén) és elindítod a másolást alul a másolás gombot megnyomva.

2. Opció:

Hotspot -ot létrehozva:

Először telepítsd a tc -t és a wifi plugint mindkét eszközre. Utána a forrás eszközön kapcsold ki a wifit majd nyisd meg a tc -t. Aztán megkeresed a másolandót. Kijelölöd, majd másolás és "wifin keresztül", majd "hozzáférési pont". Innentől a célkészülékkel csatlakozol a hotspot -hoz, majd a QR kódot beolvastatod a wifi pluginnal, aztán a többi olyan, mint az első opcióban.

2018. dec. 3. 22:33
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes segítséget!

Nagyon sokat segítettél.

2018. dec. 4. 05:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!