Lehet hogy lehallgatnak, és figyelik a szöveges beszélgetéseim, help?
Kb. 3 hónapja vásároltam egy használt mobilt (rokonságból).
3-4 hete az illető akitől vettem a telefont, többször is olyan utalást tett, amit csak a privát messenger beszélgetésemben lehetett látni, senki nem tudhatna róla.
Szóval konkrétan arról van szó, hogy egy régi ismerőssel beszélgetek teljesen privát témáról, és a rokon akitől vettem a telefont ezzel a beszélgetéssel kapcsolatban tett megjegyzéseket.
"na mi a helyzet a x-el, mikor találkoztok majd?"
Ez csak egy példa, senkinek nem beszéltem erről, sőt nem is lett volna miről beszámolni mivel ez teljesen privát dolognak számít.
Azt tudni kell, hogy a rokon mindig is hülyének nézte az embereket, szóval feltételezem hogy abban a tudatban van, hogy nem fogna senki gyanút egy ilyen megjegyzés után.
Na de igen ám, kiderült a napokban, hogy a lányának a számítógépére olyan szoftvert tett fel, ami folyamatosan monitorozza neki a netes böngészést és a facebook beszélgetéseket.
Telefonra tudom, hogy létezik ilyen app.
Feltehette rá mielőtt eladta nekem?
Figyelheti a beszélgetéseim?
És ha igen, hogyan deríthetném ki mindezt?
Nem akarom törölni a telefont, hanem kiszeretném deríteni hogy van e okom aggodalomra, mert ha bebizonyosodna akkor NAGYON csúnya vége lenne.
Ha feltelepített rá valami "kém programot" mielőtt eladta nekem, hogyan találhatnám meg a telefonon?
Előre is köszönöm a válaszokat! Fontos lenne a segítség..
Jajj, gyári visszaállítást nem akarom.
Hujj, de kis kényes vagy.
#11: "Hujj, de kis kényes vagy."
Olvasni tudsz? Kérdező világosan elmagyarázta, hogy szeretne valami konkrét bizonyítékot szerezni a telefonjára telepített akármiről.
Feltételezem, csak utána állítja majd vissza.
Magam is említettem ugyan, hogy én rögtön ezt tettem volna (ha esetleg nem tudnál összefüggéseket követni), de ha már így jártam volna, én is kíváncsi lennék.
# 13: Magam sem szeretem a paranoid gondolkodást, de itt nem egyértelmű, a leírtak alapján lehet gyanús is.
Viszont ennyi erővel mondhatnád ugyanezt egy számítógépes vírusra, kémprogramra, rootkit vagy bármire.
Tudtad? Azokat is meg lehet találni, mindent meg lehet találni. Csak érteni kell hozzá.
Tudtad? Ez a tudás sok esetben innen is elsajátítható: google.com.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!