Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Help! A micro-SD kártyámról...

Help! A micro-SD kártyámról egyik pillanatról a másikra eltűntek az adatok. Helyre tudom állítani valahogy?

Figyelt kérdés
Az Alcatel 3c telefonomat tegnap egyszer kikapcsoltam, majd újraindítottam, és azóta nem találja az SD-kártyán tárolt dolgokat, akkor sem, ha a géphez csatlakoztatom a telefont. Pedig volt rajta egy-két fontos fotó és videó. Ez mitől van? Visszahozhatóak valahogy az elveszett adatok?
2018. nov. 24. 10:45
1 2
 11/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Először meg kell formázni gyorsformázással és utána tudsz otthon programmal akármit is kezdeni, a gépednek ahhoz fel kell ismernie mindenképpen. Én anno az iskysoft programját használtam, nekem minden fontos adat meglett.
2018. dec. 3. 15:13
 12/18 A kérdező kommentje:
11: De a gyorsformázástól nem tűnnek el jobban az adatok? Amúgy a kártya a telefonhoz lett formázva, mint automatikus mentési eszköz. És azóta a telefonba beleraktam egy másik kártyát, emezt pedig el kellett, hogy felejtessem vele. Ez jelenthet problémát?
2018. dec. 3. 18:03
 13/18 Ypszilon1980 ***** válasza:

Az lehet, igen. Számítógépen próbáld meg kártyaolvasóval, ne telefon csatlakoztatással.

Gyorsformázásnak épp az a lényege, hogy az adatok nem tűnnek el, csak üresnek látja.

2018. dec. 3. 18:38
 14/18 A kérdező kommentje:
Eddig úgy próbáltam, csak nem formáztam.
2018. dec. 3. 19:32
 15/18 A kérdező kommentje:
Megcsináltam a gyorsformázást, de úgy is ugyanaz az eredmény. Talál egy csomó fájlt, de a videók és fényképek nincsenek köztük. Esetleg ez azért lehet, mert a telóhoz volt formázva a kártya?
2018. dec. 4. 08:22
 16/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem. Azok az adatok elvesztek.
2018. dec. 4. 11:47
 17/18 A kérdező kommentje:
Csak ez így olyan hihetetlen, hogy mindenestől eltűntek csak úgy egyik pillanatról a másikra. Másoknak olyan eseteit olvastam, hogy legalább egy részük előkerült. De akkor fölösleges is elvinni bármilyen szervízbe?
2018. dec. 4. 13:48
 18/18 Ypszilon1980 ***** válasza:

Az attól függ, hogy mennyit szánsz rá, ezek nagyon drágák, nem biztos, hogy megéri, gondolom nem állami titkokat akarsz előásni, ráadásul nem biztos, hogy sikerül. Ha annyira költeni akarsz rá, akkor vedd meg egyik ilyen szoftver licencét inkább.

Nem hihetetlen egyáltalán, sok ilyen eset van.

2018. dec. 4. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!