Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi okozhatja a következő...

Mi okozhatja a következő problémát (akkuval kapcsolatos)?

Figyelt kérdés

Egy hónapja cseréltettem akkut a Meizu M5-ös telefonomban, mert készenlétben baromi gyorsan merült és nyilván az akkura gyanakodtam. Eddig semmi gond nem volt, de most olyanokat csinál a telefon, hogy random leugrik 3-4%-okat, amikor egy hosszabb készenléti idő után feloldom a képernyőzárat (nem fut rajta a háttérben semmi és semmi különösebbet nem csinálok, csak pl. megnézem az időt rajta vagy a beállításokban "molyolok" egy-két percet). Az érdekes az egészben, hogy amikor éjszakára leteszem a telefont és reggel felkelek, ugyanannyi százalékon van vagy max. 1-2 százalékot ugrik le a töltöttség. Sajnos ugye Mediatek processzor van benne, ami nem az energiatakarékosságáról híres, de ez nekem akkor is furcsa, mert az akku új benne. Lehetséges, hogy esetleg valamilyen szoftveres hiba miatt nem jól jelzi a töltöttséget a telefon? Amúgy ezt leszámítva nincs gondom a telefonnal, de ez kissé idegesítő. Ha valakinek van ötlete, hogy ez mitől lehet, szívesen fogadom!

Köszönöm előre is a segítséget!

2018. nov. 8. 11:11
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Még mindig egy használható, bevált alkalmazás nevére lennék kíváncsi, ami segíthet nekem! (ha van egyáltalán ilyen) Mégegyszer köszönöm!
2018. nov. 9. 09:32
 12/14 A kérdező kommentje:
Továbbra is várok még ötleteket! Azóta még rosszabb lett, egyre jobban merül. Csináltam rendszerfrissítést, hard reset-et is, hátha szoftveres a probléma, de semmi változás, sőt, ahogy írtam, még rosszabb. Még egyszer nem fogom szervízbe vinni, annyit az egész telefon nem ér!
2018. nov. 16. 17:15
 13/14 anonim ***** válasza:

"Még egyszer nem fogom szervízbe vinni, annyit az egész telefon nem ér!"

Pedig a javításra is van garancia.

2018. nov. 16. 19:39
 14/14 A kérdező kommentje:
Amit beletettettem új akkut, azt én rendeltem a netről, nem a szervízből van, így a javításra nincs gari. Tudom, ez hiba volt, de mostmár mindegy! Amúgy tényleg nem érdemes már költeni erre a telóra, mert nagyon olcsón jutottam hozzá használtan. Ez van, így jártam...
2018. nov. 16. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!