Hogy tudom a telefonról a fájlokat átmásolni a számítógépre?
Ez az új okostelefon (Xiaomi Redmi 4X) kifog rajtam.
Nincs benne memóriakártya, mivel 2 Sim van benne, így a belső tárolóra ment mindent.
Összekötöttem Usb kábellel a számítógéppel, előjön a menü a telefonon, mely szerint 3 lehetőség közül választhatok az USB kapcsolatnál:
1. töltés (ezzel nyilván semmire sem megyek)
2. fájlok átvitele (ha ezt kiválasztom, a számítógépen elindul az eszközbeállítás, ami aztán semmit nem csinál tovább ezután
3. fotók átvitele (a számítógépen végigmegy az eszközbeállítás, és megnyitja a telefont mint fényképezőgépet; de a videók nincsenek a fájlok között, csak fotók, és azok közül sem mindegyik- a telefonon ugyanis sokat albumhoz adtam és azokat nem jeleníti meg, mert azok már nincsenek a telefonon a Camera mappában.)
Amúgy a telefon is elég hülye- mivel sok fotó van rajta, azért találtam ki hogy a galériában albumokat hozok létre és így kategóriánként beletehetem a fényképeket, ugyanis így rendezetten lesznek és a Camera mappában már csak az a kevés fotó marad, amit nem adtam albumhoz. Eleinte jól is működött a dolog, de most elkezdte azt csinálni a telefon, hogy hiába adom hozzá a fotókat egy albumhoz, attól még ugyanúgy bent maradnak a Camera mappában is. De nem minden fotónál csinálja ezt, ezért elég zavaró, minden összevissza van már. Pl. kijelölök 50 fotót és hozzáadom őket albumhoz- ezek utána el is tűnnek a Camera részlegből. De mondjuk másik 30 fotó meg ott marad, pedig azokat is hozzáadtam már egy albumhoz. Azért nem lehet már kiigazodni rajta. Miért csinálja ezt? SZerintem a legutóbbi Miui frissítés óta van így.
Ja, és eltűnnek róla fényképek.
Most ebben a pillanatban is megtörtént.
Valamiért két ugyanolyan nevű mappa volt két különböző helyen, csak az egyik kis kezdőbetűs volt a másik meg nagy.
Át akartam tenni a fotókat az egyikből a másikba, és folyton azt írta hogy áthelyezés megtörtént. De mégis ugyanott voltak a fotók. Aztán meg hirtelen eltűnt a nagy kezdőbetűs mappából az összes fotó. Üres a mappa. Nem tudom hova lettek.
Nekem is ilyen telefonom van.
Én a Google Photos-t használom.
A telefon magától feltölti, a PC-re csak onnan töltöm le a képeket. Az albumok jól kezelhetők, bár a gyárit nem próbáltam.
De nekem a kábeles fájlátvitel is tökéletesen működött Win7-en, Win8-on, Win10-en és Linuxon is.
Köszi!
Kábeles átvitelhez nem kell valamit telepíteni a számítógépre? Win 8 van rajta.
Mert eddig minden eszközzel (régi telefonok, tabletek) működött korábban. Csak evvel nem akar.
Bár ha jól emlékszem, a vége felé már az előző telefonommal sem működött a fájlátvitel. Akkor ez a laptop hibája lehet? Mert elindul az eszköztelepítés, de nem megy tovább. A gépemmel semmi más baj nincs, szóval ezért furcsa.
A google photos viszont internettel megy csak, nem?
Mert az nem túl jó. Limitált az itthoni net, szóval nem lenne kedvező ha azt a rengeteg fényképet előbb feltölteném majd utána letölteném. Meg valószínűleg órákba telne neki. A telefonomon nincs állandó mobilnet bekapcsolva, wifi sem mindig elérhető, tehát akkor mindig külön szinkronizálgatnom kéne az elemeket mikor épp internetnél vagyok? Nem jó ez így..
Mi lenne, ha egyszer fájlkezelő appal rendeznéd a képeket? Ha kamerával készített képekről van szó, akkor azok a DCIM mappán belül a "Camera" nevű mappában vannak. A DCIM-be még a képernyőfotók, Facebook appal leszedett képek, illetve az egyéb gyárilag előtelepített szoftverek által készíthető képek kerülnek. Ilyen például az S9-emen a Bixby egyik alszolgáltatása, a Bixby Vision, aminek képei ott kötnek ki a DCIM\Bixby Vision mappában. Minden más létrehozott mappa a DCIM-en kívül, a Pictures mappában kap helyet. Bizonyára minden eddigi képedet ezen két főmappa egyikében fogod megtalálni. Annyit még megjegyeznék, hogy a gyári képnézegető app az elérési útvonalat nem tünteti fel, ami megkavarhatja az átlag felhasználót. Példának okáért, ha van 2db "Dolgok" nevű mappád is, az azért lehetséges, mert a két mappa eltérő elérési útvonalon van. Az egyik pl. itt: /storage/emulated/0/Dolgok | a másik pedig itt: /storage/emulated/0/DCIM/Dolgok
Egyébként így néz ki valahogy a mappaszerkezet minden android eszközön: /storage/emulated/0/"Főmappa"/"Almappa". Gyári fájlkezelőben kapásból egy rakat mappa fogad, ahol ott van az említett 2 mappa is a többivel együtt. Ott nem írja ki, hogy ezek a mappák az említett elérési útvonalon belül kapnak helyet.
Egyébként a 2. lehetőséget kell kiválasztanod. Utána a fájlkezelőben az "Ez a gép" legördülő menün belül meg kell jelennie a telefonodnak.
Ha nem jelenne meg, szedd le az Airdroid nevű appot. Mielőtt bármit is tennél, győződj meg róla, hogy a gép és a telefon egy helyi hálózatra van csatlakozva. Ha ez meg van, látogass el gépen a web.airdroid.com címre, ahol egy QR kódot fogsz látni. A telefonoddal ezt az Airdroid appon keresztül olvastasd be és koppints a "Sign in" gombra. A telefon és a gép helyi hálózati módban összekapcsolódik, így bármilyen adatot átmásolhatsz bárhova. Onnan tudod, ha sikerrel kapcsolódtál, hogy a telefonon az appon belül lesz egy "AirDroid Web" menü, ami alatt halványszürkén meg van jegyezve, hogy "Local Connection Mode". A router-től függ az adatátvitel sebessége, de egy mezei router-el is olyan 10MB/s kb. a minimum.
#4 Persze hogy fájlkezelőt használok. ES a neve. Ebben rakosgattam a képeket mikor elvesztek... Képzeld én is meglepődtem, de nem minden kép kerül elő ebből a két mappából amit mondtál. Szóval az egyik, a DCIM, ezen belül van a Kamera mappa meg Facebook, stb.. A Kamera mappában benne van minden olyan kép amit nem adtam albumhoz a Galériában. A többit viszont, amiket albumhoz adtam, nem találtam sehol.
A másik amit mondtál, a Pictures mappa, ezen belül csak azok a mappák voltak amiket a fájlkezelőben hoztam létre, és úgy adtam hozzá a fotókat.
Tehát még mindig nincsenek sehol az albumok amiket a galéria hozott létre, és a benne lévő fotók. De hossza keresés után megtaláltam ezeket is: van egy harmadik mappa is, MIUI, ezen legbelül egy owner nevű almappában volt minden album amit a galériában hoztam létre, fotókkal együtt.
De még ugye mindig kérdéses volt az, hogy ezeket hogy teszem az a gépre. A fotó átvitelnél ugyanis a szamitogépen csak két mappa jelent meg, a DCIM és a Pictures. Külön át kellett tehát helyeznem az owner mappából az összes fotót a Pictures mappaba, hogy a számítógép megtalálja. A videók még egy külön történet volt, mert azokat sem találtam sehol. De végül meglett minden amit akartam, hosszas ide-oda pakolás után sikeresen átkerültek a gépre. Ha 1-2 fájlról lenne szó, nem is lenne gond, mert elkuldeném Bluetoothon. De így ez kész szenvedés...
#5 megpróbálom amit írtál. Tudom hogy a második lehetőséget kell kiválasztani, pont éri a baj, hogy nem jelenik meg a sajátgépnél a telefon mint meghajtó.
Azt hogy érted hogy egy hálózatok kell lenniük? Internet nélkül is kéne ennek mennie nem? Régen legalábbis mindig sikerült mindenféle kínlódás nélkül, de mondjuk az nem evvel a telefonnal volt.
Egy router egy helyi hálózatot hoz létre, amit szórhat wifi-n keresztül (WLAN), illetve vezetéken a router-en található LAN portokon keresztül. Ha ugyanarra a router-re vezetéken géppel, Wifi-n pedig telefonnal csatlakozol, akkor elmondható, hogy egy helyi hálózaton vagytok, tehát elméletileg ahelyett, hogy a fél világon lövöd keresztül a képeket/videókat telefonról a gépre, az adatcsomag által bejárt út leredukálódik a telefonra és a gépre. Azaz, ha Airdroid-al ilyen módon összekötöd a gépet a telefonnal, akkor a küldött/fogadott adat a telefonról a router-en keresztül a gépre kerül és fordítva. Igazából olyan, mintha közvetlen kábelen kötnéd össze a telefont és a gépet, csak itt a telefontól a router-ig a közvetítő közeg az otthoni wifi hálózat, a routertől a gépig pedig a vezeték a közvetítő közeg. Az egyetlen csomópont ebben az adatfolyamban a 2 eszköz között a router, ami közvetlen USB-s kapcsolatnál ugye nincs jelen.
Internet nem feltétlen kell, az Airdroid-nak van egy PC-re letölthető kliense is. A leírt cím csak egy internetes kezelőfelület, ha úgy tetszik, amin keresztül beállíthatod a helyi kapcsolódást.
Köszi, értem.
Csak rossz hogy ilyen bonyolult, régen nem kellett ehhez se internet se semmilyen spéci programot letölteni, csak egy USB kábelre volt szükség.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!