Utcán talált mobilt megtarthatom?
Találtam az utcán a földön egy jó kis mobiltelefont, ki volt kapcsolva. Bekapcsoltam, de pin kódot kér. 100 ezer forintos készülékről van szó, szívem szerint megtartanám.
De nyilván van benne nyomkövető, vagy valami, ami alapján be lehetne azonosítani, beégni azért nem szeretnék. Ha leadnám, akkor hova vigyem? Rendőrségre?
Ha nem adom le, bajom lehet belőle? Én is hagytam már el nem egyszer mobilt, soha nem került elő.
Nagy bajod lehet belőle, ha megtartod: lopás, bűncselekmény!
És igen, be lehet mérni! Pl. GPS alapján, helymeghatározás, IP-cím alapján, stb.
Legjobb a rendőrségen leadni.
Ha találnék egy mobiltelefont én leadnám a rendőrségen vagy ahol kell, mert eleve segítek másnak, hogy megtalálja a telefont és a lelkiismeretemnek is jó lesz és örömmel töltene el, hogy segítettem másnak.
Plusz minek nekem egy talált mobil az utcáról, akár lehetne csúcskategóriás telefon, akkor se kéne. Ha telefont szeretnék magamnak, akkor megvenném a szolgáltatónál vagy pl a Media Marktban, nem tartogatnám meg az utcán talált telefonokat.
Ez erkölcs kérdése.
Gondolom te sem örültél, mikor elvesztetted a telefonod és nem került elő, de azért nem más emberen kéne "bosszút állni", hogy az elveszett telefonját megtartod, mert a te telefonjaid nem kerültek elő.
Szerintem facebook-on oszd meg bejegyzésként (képet csatolj a telefonról) és add le a rendőrségen, de a bejegyzésbe írd bele, hogy az xy rendőrségen van a telefon.
HA készpénzt találsz, azt sem tehetnéd el, mert a jogszabály szerint az is lopás. SZóval igen, MINDEN utcán (és közterületen) talált tárgyat le kellene adni.
Te mit tennél, ha valaki kezében meglátnád a mobilod? És azt mondaná, az utcán találta, övé...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!