MIért tesznek a mobilgyártók a jó telefonokba 3000 mAH akkumulátort, mikor az kb semmire nem elég?
Én pont villamosmérnök vagyok.
Azért tesznek bele kisebb akksikat, mert:
-akku technológia nem fejlődik, de a felhasználók vékonyabb telefont akarnak
- újabb proci lehet nem csak erősebb, hanem kisebb fogyasztású.
Amúgy minek neked jobb proci? Valami nagyon brutál játékot akarsz futtatni? Mert ha nem érdekelne a proci, akkor simán kapnál jó telót. Ha tényleg valami erőgéo kell, akkor pedig vegyél tabletet. De ez csak az én meglátásom.
1. Az igényeidnek pont megfelel egy Meizu M6 Note (abban épp 4000-es akku van, Snapdragon 625-el, 5.5"-ös kijelzővel). Vagy azt már nézted? Amúgy Eustockon akciósan most nagyon jó árban van.
2. Nekem is 3000-es akku van a telómban. Mikor megvettem olyan sz.r volt az üzemideje, hogy root-olnom kellett, hogy egy csomó felesleges alkalmazást le tudjak róla törölni, amik szívták az akkut. Ezzel 6 óra körüli SOT-ot sikerült belőle kihozni. Ez van.. Az okát nem tudom, miért ekkora akkukat tesznek a telefonokba, de az is benne lehet, hogy hamarabb legyenek cserélve a készülékek újra. De majd nálam jobban hozzáértők (mint pl. az 1-es válaszoló) leírják, mi lehet az ok.
Mit értünk az alatt, hogy semmire nem elég?
Egy átlag telefon kibír 1 napot, este meg töltőre teszi az ember. Vagy manapság a legtöbb csúcs telefon gyors töltős, 10-20 perc alatt kap annyit enni, hogy kibírjon még fél napot.
Na meg azért elgondolkozom, hogy mennyire egészséges dolog egy apró kijelzőt bámulni 6-8 órán át.
Másrészt én is inkább áldoznám fel a vékonyságot és kijelzőméretet a bitang üzemidő oltárán.
Pedig árulnak nagyon sok telefont ami már jóval nagyobb akksival rendelkezik.
Oukitel, Ulefone is 6000 mAh akkuval van.
Tulajdonképpen minek tegyenek bele egyes telefongyártók nagyobbat amikor így is megveszik aranyárban. Mert így vesznek hozzá plusz kiegészítőket.
Töltőket, power bankot, töltő kábel. És nem is sokára akku csere jön.
Nejem az első telefonom volt ilyen vacak, utána már tudtam mit kell nézni egy telefon vásárlásnál.
Na nem az emblémát!
Ami neked "semmire nem elég", az az átlagembernek egy napra bőven elég. Éjjelre meg felrakja tölteni. A telefonokat átlagembernek tervezik.
Akinek meg 6 órán át bámulni a telefont az "semmi", az vegyen külső akkut, vagy menjen el addiktológushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!