Androidos telefonra van virtualbox vagy hasonló program?
Kérdező: egy laptoppal jobban járnál, de ha arra adnád a fejed, akkor az Intel Atom-al szerelteket messze menően kerüld el (egyszerűen arra pont nem alkalmas).
Virtualbox meg nem okostelefonra való, hanem egyszerűen PC-re. Ha meg lemented OVA-ban, akkor azt, egyszerűen mentsd le egy Pendrive-re.
Ha mégsem akarsz egy laptoppal pluszban járkálni, akkor távoli asztal kapcsolatot hozz össze az otthoni PC-d és a mobilod között.
Lehetséges lehetne futtatni rajta csak túl lassú.
Pld. itt az első snapdragonos laptop.
Telefonon linux?
A legtöbb rootolt telefonra van.
Rootolt telefonon egy kicsit jobb sebeséget lehet elérni,de nem sokkal.
Damn Small Linux az egyedüli ami egész gyorsan betőlt.
Nekem a telefonomban Snapdragon 650 van.
Ha laptopot veszel az messze fényévekkel jobb.
Pld én használt laptopot vettem Lenovo Thinkpad x230 59000Ft
A legjobb megoldás a felhőben futtatni,vagy esetleg otthoni pc-t úgy beállítani.
Telefonra más, PC-re való rendszert? Nem árt még tanulni azt az informatikát.
Már ott bukik a dolog, hogy az egyik X86, míg a másik ARM architektúrát használ, a kettő között pedig hatalmas eltérések vannak sok szempontból. Van köztük átjárás, de nagy a teljesítményveszteség, ráadásul a telefon hardvere bőven kevés még magának a rendszernek is, hát még ha programokat is futtatnál rajtuk. Mi több, még akkor sem elég, ha nem fut még mellette az Android is. Persze vannak olyan X86-os rendszerek, amik már megelégszenek a hardverrel, de ez Windows oldalán a 98-ig tart, Linux esetén meg nagyon minimális igényű disztribúció kell, ami már-már értelmetlenné teszi az egészet.
Két megoldás van, az egyik a távoli szerveren való futtatás, amit már előttem felvázoltak, a másik pedig a laptop, amit egyébként bárhová vihetsz magaddal, ha az adott helyen nem tiltják a használatát. 25-30e Ft-ért már kapsz mini ThinkPad-et (X200, X201...), ami egy operációs rendszernek bőven elég, ráadásul ha bírod tárhellyel, 128 operációs rendszert is tehetsz rá, egymás mellé.
"A mobilom teljesítménye úgy 20× nagyobb, mint a számítógépemé. Egyéb kérdés?"
Van: Milyen telefonod van? (Vagy milyen számítógéped?)
Mar le se merem irni mert lehurrogsz hisz szamitastechnikat tanulsz.
A windows eseteben a beepitett remote desktop a leggyorsabb van android kliense.
Linux alatt teamviewer vagy vnc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!